
Programa intensiu combinat (Blended Intensive Programme-BIP)
A principis del mes de setembre, del 8 al 13, la Universitat de València va acollir el programa intensiu combinat Implementation of Antimicrobials Discovery by Student Crowdsourcing through a services-Learning Strategy. European Microbial World (Euromiwo).
El programa combina dos tipus de mobilitat, la física i la virtual. És a dir, una mobilitat física de curta durada (habitualment de 5 dies) amb un component virtual que fa servir metodologies d'ensenyament innovadores.
Aquest tipus de mobilitat és una gran oportunitat perquè l'estudiantat puga anar a l'estranger. Es tracta d'una oportunitat per a relacionar-se i viure experiències gràcies a aquest nou format de mobilitat combinada.
A aquest BIP van acudir estudiants i estudiantes de les universitats que formen el consorci de l’Aliança FORTHEM, ço és, de la Università degli Studi de Palerm (Itàlia), de la Uniwersytet Opolski (Opole, Polònia) i de la Universität Johannes Gutenberg de Magúncia, i també d’universitats d'Ucraïna (Ivano-Frankivsk National Medical University, Ivan Franko National University of Lviv, Lviv Polytechnic National University i Poltava State Agrarian University).
Aquest curs ha sigut organitzat pels professors Sergi Maicas i Belén Fouz, del Departament de Microbiologia i Ecologia. La Facultat de Ciències Biològiques i la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació van acollir tant les sessions pràctiques como les teòriques. L’estudiantat també va realitzar activitats al Museu d’Història Natural (campus de Burjassot) i a la Col·lecció de Tipologia Espanyola del Parc Científic (Universitat de València). Una visita de l’estudiantat al centre històric de la ciutat de València i una activitat cientificocultural en l'Oceonagràfic van ser les activitats amb què es va cloure el programa.