UVCulturaExtensió UniversitàriaUniversitat de València Logo del portal

Nada Trivial: "Els objectius de desenvolupament sostenible"

  • March 23rd, 2018
Cartell programa Nada TRIVIAL

L'Associació Jovesolides convida als estudiants de la Nau Gran a participar en el seu programa Nada TRIVIAL. Aquesta activitat busca fomentar la presa de consciència de les nostres persones majors entorn de la realitat que ens envolta, des de la ruptura de prejudicis socials i dins del marc d'acció dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

La inscripció en l’activitat és gratuïta. Per a inscriure's cal enviar un correu electrònic a naugranenobert@uv.es

 

Què són els Objectius de Desenvolupament Sostenible?

En 2015, l'ONU va aprovar l'Agenda 2030 sobre el Desenvolupament Sostenible, una oportunitat perquè els països i les seues societats emprenguen un nou camí amb el qual millorar la vida de tots, sense deixar a ningú enrere. L'Agenda compta amb 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, que inclouen des de l'eliminació de la pobresa fins al combat al canvi climàtic, l’educació, la igualtat de la dona, la defensa del medi ambient o el disseny de les nostres ciutats.
 

Per què els Objectius de Desenvolupament Sostenible?

Perquè no són una temàtica trivial que deixar a un costat; perquè representen i visibilitzen totes les problemàtiques que a dia d'avui enfronta el planeta, des del més local fins al més global; perquè tot ciutadà/a ha d'estar almenys informat o informada; ha de comptar amb els recursos i informació per entendre el perquè d'aquests compromisos internacionals que també involucren al nostre estat, que desperten l'interès inclús del nostre govern regional, i que encara que es visualitzen com a llunyans, ens afecten i impliquen en el nostre dia a dia.

En el marc d'aquesta actuació s'abordaran tots els Objectius de Desenvolupament Sostenible, facilitant informació, contingut i fomentant l'anàlisi de totes les temàtiques que ens evoquen com la pobresa, l'educació, la igualtat de gènere, els recursos naturals, la capacitat d'establiment d'aliances, el tracte equitatiu entre ciutadans/es de diversos perfils, la cura del medi ambient, etc. Totes les esferes abordades des de 17 objectius que condensen les injustícies socials contra les quals a nivell global, s'està tractant de combatre.
 

A qui està dirigida l'activitat?

A tots els adults majors, que són part clau de la nostra societat. La seua mirada i opinió també deu comptar; a més, tenen una gran capacitat d'influència i transferència de coneixement rellevant, especialment cap als més xicotets de la nostra societat.
 

En què consisteix l'activitat?

Es desenvoluparà en 3 sessions d'una hora i mitja aproximadament. En algunes d'elles s'utilitzarà el joc del Trivial enfocat a estimular el pensament crític. En el joc, inspirat en l'original joc TRIVIAL, es competeix aconseguint punts des de l'encert de preguntes clau sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible; transformant-se d'aquesta manera en un recurs motivador cap a la conquesta d'una ciutadania més activa.

El contingut i les dates de les sessions serà el següent:

Divendres 27 d'abril a les 10:00 h.: Sessió 1: M'informe: Formació on adquirir nocions generals sobre el marc d'acció dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, a través de dinàmiques.

Divendres 4 de maig a les 10:00 h.: Sessió 2: Jugue: Descobriment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, les dades i les xifres, així com de l'actualitat local, nacional i internacional. Aprendrem sobre injustícies socials a través del joc.

Divendres 11 de maig a les 10:00 h.: Sessió 3: Propose: Acció on els participants podran dissenyar idees, propostes, canvis que es puguen dur a terme en el seu entorn més proper. Parlem d'escala local, barrial i regional.

 

En finalitzar, els participants interessats podran anar a una trobada final amb altres participants de la Comunitat Valenciana i al qual també assistiran representants de l'administració pública i autoritats de diversos sectors per fomentar un diàleg compartit i constructiu en pro de la consecució dels ODS.

En aquesta trobada els participants jugaran al Trivial amb les autoritats assistents i podran fer-los propostes i suggeriments amb l'objectiu de millorar el compromís que la societat té amb la consecució dels ODS.

La trobada final es realitzarà en l’última setmana de maig. Encara no es coneix quin dia.

Es cobriran totes les despeses: dietes i transport.

Images: