University of Valencia logo Logo Inter-university Institute López Piñero Logo del portal

Antonio Turiel (Institut de Ciències de la Mar, CSIC) intervindrà el 2 de febrer de 2023 en l'IILP amb una doble sessió coorganitzada pel grup d'estudis de sostenibilitat ERISOST

  • January 23rd, 2023
Antonio Turiel

Cicle "Energy: Past & Present"

 

DIJOUS 2 DE FEBRER

Sessió 1: “Més no és millor: ecologia, igualtat i decreixement”. Una conversa entre Ernest Garcia i Antonio Turiel.

12.00. Saló d'actes de la Facultat de Ciències Socials (Av. Tarongers, 4b)

Zoom
https://uv-es.zoom.us/j/98007652725?pwd=U3hKV0ZyVmkxUkY4bzA5Ry93WW4wZz09
ID de reunión: 980 0765 2725
Código de acceso: 675394
 

Resum: Ernest García és professor emèrit de la Universitat de València. Antonio Turiel és investigador científic a l’Institut de Ciències de la Mar de Barcelona, CSIC. Forma part del seminari de converses: “El coneixement científic enfront de la crisi ecològica i social del sistema capitalista: cap a un nou diàleg entre les ciències naturals, humanes i socials” i està organitzat per la ERI d'estudis de sostenibilitat (ERISOST) de l'Institut Interuniversitari López Piñero i la Facultat de Ciències Socials de La Universitat de València.

 

Sessió 2: "Transició energètica" i "energies renovables": Debats entorn de l'autoconsum i grans parcs eòlics i fotovoltaics.

18 h. Palau Cerveró. Plaça Cisneros, 3. Institut Interuniversitari López Piñero. www.uv.es/ihmc

Zoom: https://uv-es.zoom.us/s/94233838704

Resum: En els últims mesos s'han produït diversos debats entorn de les formes d'incorporació de les energies renovables dins de la denominada "transició energètica" amb la finalitat d’abandonar les energies fòssils (gas, petroli, carbó). Entre les diferents propostes figura el denominat "hidrogen verd" i un major ús de l'energia solar i eòlica. S'ha debatut sobre la viabilitat d'aquestes propostes, els seus ritmes i les seves conseqüències ambientals i socials, així com també al voltant de les diferents opcions disponibles, des de l'autoconsum fins a grans instal·lacions de panells solars o molins eòlics de propietat pública o privada. Als darrers mesos han aparegut manifests signats per diversos col·lectius en aquest sentit.

La doble sessió està dirigida a reflexionar sobre aquestes qüestions d'actualitat en conversa amb els estudis d'història de l'energia que van ser presentats en el cicle Energy: Past & Present: https://bertomeu.blogs.uv.es/arxius/1299.