University of Valencia logo Logo Inter-university Institute López Piñero Logo del portal

ESSHC (11th European Social Science History Conference), València, 30 març – 2 abril 2016

  • March 9th, 2016
Image de la noticia

Un bon grup de persones de l’IHMC han organitzat el proper congrés ESSHC (11th European Social Science History Conference) que tindrà lloc a la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València.

Josep L. Barona és el responsable local del congrés i Ximo Guillem-Llobat, Maria José Báguena i Pedro Ruiz Castell organitzaran i participaran a diverses sessions temàtiques.
Amb més de 2000 participants de tot el món, la ESSHC s'organitza cada dos anys per l'Institut d'Història Social d'Amsterdam. Les edicions anteriors es van celebrar a Berlín (2004), Amsterdam (2006), Lisboa (2008), Gant (2010), Glasgow (2012) i Viena (2014). El congrés inclou xarxes temàtiques que organitzaran sessions monogràfiques amb petits grups de debat: Àfrica, Àsia, justícia penal, cultura, història econòmica, l'educació i infància, etnicitat i migració, família i demografia, salut i medi ambient, Amèrica Llatina, història del treball, cultura material del consum, història oral i històries de vida, política, ciutadania i nacions, religió, història rural, la sexualitat, la desigualtat social, teoria, ciutat, dones i gènere, etc. 

Ximo Guillem-Llobat organitza una sessió al voltant de "Regulating additives and potentially hazardous residues in food", i també presenta una ponència respecte a "Defining quality for the winery of the world. The use of preservatives in wine in Spain and France by the late 19th century". M.J. Báguena presenta una ponència amb M.V. Caballero respecte a: "The eradiocation of smallpox in Spain: the organization of the distribution and application of the smallpox vaccine (1944-1980)". Les dues sessions estan dins de la xarxa temática "Health & Environment". P Ruiz-Castell participarà amb la comunicació titulada: “Telescopes for research and sociability: Amateur astronomy in Franco’s Spain”, dins la xarxa temàtica “History of Science & Technology”.
J.L. Barona coordina juntament amb Tenna Jensen, M. Rodriguez i Peter Scholliers dues sessions sobre "Cossos i Salut: estat i actors no estatals", dedicats respectivament a "Polítiques de menjar del global al local" i "Higiene Social, prostitució i malalties venèries", amb una presentació sobre "L'aparició de malalties venèries en l'agenda internacional (ca-1900)". Les sessions s’emmarquen a les xarxes temàtiques "Health & Environment" i "Sexuality".
J.L. Barona, serà ponent i comentador també de la sessió "Lliçons de història: malalties relacionades amb l'europeu d'experiència en el control de la pobresa", integrat dins dels temes de l'entorn sociosanitari i imatges.

Més informació i detalls del programa: https://esshc.socialhistory.org/esshc-valencia-2016 

 
Images: