University of Valencia logo Logo Inter-university Institute López Piñero Logo del portal

FEM ciència?, propostes de la SCHCT per conèixer quin paper juguen les dones a la història de la ciència. Entrevista Sara Fajula Colom

  • February 22nd, 2021
Sara Fajula

4t lliurament “FEM ciència?”

 

Entrevista Sara Fajula Colom

“El nostre sistema sanitari és de cuidar el malalt, no d’incentivar la salut, i això fa que s’hauria de canviar tot el sistema sanitari per poder incorporar una perspectiva feminista.” 

En aquesta tercera entrevista parlarem amb Sara Fajula sobre la relació entre la història de la salut i el feminisme, entre d’altres temes relacionats amb dones, centres de planificació familiar durant la Transició i història de la ciència.

https://blogs.iec.cat/schct/fem-ciencia/

VIDEO: https://youtu.be/qhmF7dDW-8E

Sara Fajula Colom és arxivera del Col·legi de Metges de Barcelona i treballa en tasques de recuperació i conservació patrimonial de la medicina al Museu d’Història de la Medicina de Catalunya. És llicenciada en Història contemporània per la Universitat de Barcelona (UB) i en Documentació per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), i doctora en Història de la ciència per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).  Els seus temes de recerca se centren en l’estudi dels Centres de Planificació Familiar a Barcelona durant la Transició.

La Sara Fajula Colom ens explicarà quina és la seva percepció de la història de la medicina i quin paper haurien de tenir les commemoracions com l’11F i el 8M. També discutirà quines codificacions de gènere es poden observar en l’estructura històrica de la medicina centrant-se en el paper de les dones en els centres de planificació familiar a Catalunya durant la Transició. També ens explicarà quines eines li han donat els coneixements d’història de la ciència i com el seu treball ha concedit legitimitat a totes aquestes dones.