University of Valencia logo Logo Inter-university Institute López Piñero Logo del portal

L'Institut Interuniversitari López Piñero de la Universitat de València participa a la cloenda de l'any internacional de la taula periòdica (Tokio, 5 de desembre de 2019)

  • December 4th, 2019
Tokio

Acte de cloenda de l’Any Internacional de la taula Periòdica dels Elements Químics, Tokio 5 de desembre de 2019

 

L’Assemblea General de les Nacions Unides (ONU) ha proclamat el 2019 Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics (AITP 2019), amb l’objectiu de celebrar la gènesi i el desenvolupament de la taula periòdica des del sistema periòdic de Dmitri Mendeléiev presentat a la Societat Russa de Química ara fa cent cinquanta anys. Amb aquesta celebració es pretén, també, donar a conèixer el les relacions entre els sabers químics i la societat actual, així com la seua inserció dins problemes com ara el desenvolupament sostenible, la recerca d'energia neta, l’alimentació i la salut.

La sessió de cloenda mundial tindrà lloc a Tokio el dia 5 de desembre de 2019 amb la participació d'un grup ampli d'especialistes de diferents aspectes de la química i de diferents societats científiques, així com el president de l'UNESCO. Pel que fa a la Universitat de València hi participarà el professor José Ramón Bertomeu Sánchez, director de l'Institut Interuniversitari López Piñero, amb una ponència al voltant del paper creatiu de les aules de ciència dins la producció col·lectiva del sistema periòdic: "Periodic Classifications in Action: Arranging and Discovering Elements during the 19th and Early 20th Century". Totes les conferències són transmeses online: https://iypt.jp/en.html

https://www.youtube.com/watch?v=Z2F07Wa3c6o&feature=youtu.be