University of Valencia logo Logo Inter-university Institute López Piñero Logo del portal

NOTICIA 51 de 100. NOVA ENTRADA DE “SABERS EN ACCIÓ”: "Muntanyes" d'Adriana Minor (Centro de Estudios Históricos, El Colegio de México)

  • July 13rd, 2022
Andes

Segon volum de “sabers en acció”: https://sabersenaccio.iec.cat/

Categoria "Espais i llocs"

La ciència a les altures va produir noves mirades sobre les muntanyes, alhora que va qüestionar formes de saber i fer imperants en altres espais de ciència. 

Les muntanyes, com a espais de producció de coneixement, han estat objecte d’interès per a la història de la ciència de les últimes dècades. A partir de diversos estudis de cas sobre recerques d’història natural, geografia, medicina, astronomia i astrofísica, s’ha demostrat en diverses publicacions que les muntanyes van constituir espais propicis per a la recerca científica i, alhora, objectes científics en si mateixes. A més, aquests treballs mostren que l’interès científic per les muntanyes va ser part de percepcions culturals i experiències de diversa índole vinculades a les mateixes. De la mateixa manera, la ciència va contribuir a conformar una manera d’entendre-les i imaginar-les. Des d’aquesta perspectiva, en aquesta entrada de Sabers en acció es proposa una revisió del paper de les muntanyes en la ciència, a través de l’exemple particular de la serralada dels Andes, que permetrà sortir de les mirades eurocèntriques hegemòniques.

Per a continuar llegint:

https://sabersenaccio.iec.cat/muntanyes/