Cerimònia de lliurament dels Premis Extraordinaris de Doctorat 2022-2023

  • Taller d'Audiovisuals
  • Unitat Web i Màrqueting
  • 22 d’abril de 2024
 

39 doctors i doctores del curs acadèmic 2022-2023 procedents de totes les àrees del coneixement de la Universitat de València han sigut guardonats amb els Premis Extraordinaris de Doctorat

Els Premis
La Universitat de València atorga cada curs acadèmic els premis extraordinaris de doctorat. Aquesta distinció reconeix les tesis doctorals amb el més alt nivell de qualitat. El premi extraordinari de doctorat és el reconeixement que concedeix la Universitat de València per a distingir els autors i les autores de les tesis doctorals que, per la seua qualitat, impacte i projecció en els seus respectius àmbits de coneixement, es consideren d'una qualitat remarcable.  El Consell de Govern, a proposta de l'Escola de Doctorat, concedeix els premis que es lliuren en un acte oficial.

La Cerimònia
L’acte celebrat divendres 19 d’abril de 2024 al paranimf de l’edifici de La Nau, ha estat presidit per la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, juntament amb la directora de l'Escola de Doctorat, María Amparo Tórtola, el vicerector d'Ordenació Acadèmica i Professorat, Ernest Cano, el vicerector d’Investigació, Carlos Hermenegildo i la secretària general de la Universitat, Mª Elena Olmos.

La directora de l'Escola de Doctorat, María Amparo Tórtola, ha animat  els joves investigadors i investigadores a que continuen mantenint la il·lusió per la creativitat i la curiositat i per mantindre totes eixes qualitats que els faran destacar en la investigació i en la resta de projectes. Així mateix, ha remarcat la missió de l'Escola de Doctorat de la Universitat de València que és l’organització acadèmica i administrativa dels programes de doctorat que promou l’excel·lència, la visibilitat i la internacionalització.

En el seu torn, el vicerector d’Investigació, Carlos Hermenegildo, amés de felicitar als excel·lents investigadors i directors i directores de tesi, ha fet un repàs de la situació actual de la investigació a la Universitat de València, i també ha fet una crida als doctors i doctores per continuar progressant en la seua carrera científica.

En la seua intervenció, la secretària general, Mª Elena Olmos, ha llegit els acords del Consell de Govern de la Universitat de València al respecte.

Per acabar, la rectora Mª Vicenta Mestre ha recordat que els Premis Extraordinaris són ‘el més alt reconeixement a l’excel·lència acadèmica del més alt nivell de formació que es poden assolir al nostre sistema universitari’. Amb tot, la rectora no ha volgut deixar passar l’ocasió per a tornar a reclamar un finançament adequat per a les universitats públiques valencianes i, finalment, ha donat l’enhorabona a totes i tots els premiats, destacant l’esforç i l’excel·lència dels premiats i premiades. Així mateix, ha volgut mencionar el suport de les famílies dels guardonats per accedir al màxim estament de l’educació superior que suposa el doctorat.

Els premiats
Per acord del Consell de Govern, de conformitat amb la proposta remesa per la Junta Permanent de l'Escola de Doctorat, els premis han sigut atorgats entre totes les àrees del coneixement als següents 39 doctores i doctors: Faraj Abu-Elbar Santirso, Yaiza María Arenas Ortiz, María del Pilar Ballester Ferre, Juan Carlos Bel Martínez, Pau Bertomeu Pi, Maria Bordian, Ángel Campos Perales, José Ángel Cano Mateu, Alessandra Cimbalo, Javier del Hoyo Francisco, Óscar Díaz Cambronero, María Fernández López, Cristina Flor Rufino, Víctor García Bustos, Miguel García Folgado, Marina García-Granero Gascó, María González Marimón, Brayan Grau Argente, María Lairón  Peris, José León Alapont, Víctor Marcos Garcés, David Martí Aguado, Aranzazu Martínez de Marañón Peris, Borja Mateu Luján, Cristian Molla Esparza, Elisabet Mora Pérez, Raúl Payá Castiblanque, Lluís Pérez Planells, Eric Puche Franqueza, Alba Soriano Arnanz, Néstor Vercher Savall i Sergio Yagüe Blanco.

Escola de Doctorat

L’Escola de Doctorat de la Universitat de València és dirigida per la professora Maria Amparo Tórtola Baixauli, llicenciada en Física per la Universitat de València amb Premi Extraordinari de Llicenciatura i Doctora en Física Teòrica per la Universitat de València i amb Premi Extraordinari de Doctorat.

L’Escola compta amb una de les majors ofertes de programes de doctorat de tota Espanya, i abasta totes les àrees de coneixement. És l’estructura acadèmica  de la Universitat de València encarregada de gestió i coordinació dels seus programes de doctorat, tenint com a finalitat la formació i la preparació dels estudiants de doctorat vinculada amb un projecte científic i acadèmic coherent.

Cada curs acadèmic unes 500 persones defensen la seua tesi doctoral en el conjunt dels 60 programes de doctorat que oferta la Universitat de València. Les tesis llegides a la nostra Universitat presenten una gran qualitat, evidenciada no sols per les qualificacions obtingudes, sinó també per la condició de ‘menció internacional’ que reben el 30% de les tesis llegides.