El CIG-UV acull una innovadora microcredencial sobre la realitat econòmica i política de Xina

  • UVGandia
  • 4 de juliol de 2025
 
Imagen de la noticia

El Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València acollirà del 14 d'octubre al 25 de novembre, la microcredencial ‘Bases estratègiques xineses: economía, política i turisme’, una activitat formativa pionera a Espanya. La inscripció està oberta fins el 29 de setembre a través de la web d’ADEIT.

En el marc de l'activitat docent i acadèmica de la Unitat Docent de l'Àrea d'Estudis d'Àsia Oriental (UDAEAO) de la UV aquesta formació es presenta  com una innovadora i exclusiva formació d'especialització en Estudis d'Àsia Oriental amb esment a la Xina en tota la comunitat valenciana a tots els nivells i única entre els ensenyaments superiors de les universitats públiques i privades valencianes. El curs es realitzarà els dimarts i dijous en horari de 16’30h a 20’30h i compta amb 7  crèdits ECTS. A més, està reconegut amb una certificació MECES de Nivell 1: Tècnic Superior i/o EQF de Nivell 5.

Sota la direcció de l'especialista en Sinologia i Estudis d'Àsia Oriental el Dr. Gabriel Terol, coordinador de la UDAEAO de la Universitat de València, aquest curs reuneix uns resultats d'aprenentatge que conformen una capacitació teòrica i pràctica, des d'una perspectiva global i transcultural fins a una altra econòmica, comercial i turística de les relacions entri: la Xina i el context d'Àsia Oriental, la realitat global i la Unió Europea i Espanya. Tant la projecció xinesa en l'economia mundial, en el comerç internacional i com a potència turística i de turisme seran temàtiques desenvolupades per a afavorir la seva comprensió i recurs estratègic competitiu.

Amb el propòsit de facilitar eines per a analitzar i entendre críticament a la Xina en el marc de la seva transculturalitat, el comerç internacional, les relacions internacionals i el turisme —i la seva contextualització a Àsia Oriental—; els seus objectius són determinants. Per una banda es busca obtenir una formació multidisciplinària sòlida per a desenvolupar activitats professionals econòmiques, polítiques i/o turístiques amb la Xina així com adquirir formació transversal actual i rigorosa per a conèixer la realitat xinesa. Aquest curs busca, a més, consolidar bases estratègiques d'interrelació amb la Xina així com eines teòriques, crítiques i pràctiques amb les quals poder desenvolupar projectes professionals comercials, econòmics i/o turístics. En definitiva, aquesta formació busca professionalitzar-se en el món i la realitat xinesa des de: una perspectiva geoestratègica cultural, antropològica i comercial, econòmiques i turístiques aplicables a sectors interessats de la comarca de la Safor.

Els continguts del programa no són estrictament acadèmics i aquest està dissenyat per a oferir una especialització accessible, comprensible i bàsica amb el qual obtenir coneixements pràctics i actuals. Els continguts seran desenvolupats en lliçons magistrals amb el suport de materials diversos per un elenc dels més destacats investigadors i professionals del món acadèmic i institucional —UV, UAB, UAM, URJC i TURESPAÑA-Ministeri d'Indústria i Turisme del Govern d'Espanya— que instruiran en la realitat xinesa cultural, social i econòmica.

Aquesta 1a edició pretén posicionar aquesta formació d'especialització en el context de la rellevància en l'ensenyament pràctic i actualitzat a estudiants en Estudis d'Àsia Oriental i professionals de diferents i transversals activitats que giren entorn de: docència, recerca, agències culturals i diplomàtiques, traducció, periodisme, turisme, mediació intercultural, empreses, institucions i organismes públics i privats vinculats amb Àsia Oriental però, especialment, amb la Xina. Resulta molt rellevant també la possibilitat de servir-se d'aquesta formació com a potencial formació sòlida per a aquells que desitgin iniciar els seus propis projectes en relació amb Àsia Oriental prenent a la Xina com el seu objectiu estratègic.

Els seus requisits de matriculació són comptar amb estudis de grau o llicenciatura, no sent necessaris coneixements previs a Àsia Oriental o el món xinès. No obstant això, atès que les places són limitades, es donarà prioritat als qui professionalment desenvolupen la seva activitat a la comarca de la Safor, a alumnat en Estudis d'Àsia Oriental (EAO) d'universitats valencianes i a alumnat en EAO de qualsevol universitat espanyola o estrangera. El període d’inscripció està obert fins el 29 de setembre.

Més informació: