Els directors dels Instituts Confucio a Espanya celebren el seu II Fòrum a València

  • Taller d'Audiovisuals
  • 23 de maig de 2024
 

L'Institut Confucio de la Universitat de València (ICUV) acull el II Fòrum d'aquests centres que es dediquen a difondre la llengua i la cultura xinesa.

Sota el lema Reptes globals en entorns locals, l'Institut Confucio de la Universitat de València (ICUV) acull, del 21 al 24 de maig, el II Fòrum de directors i directores d'aquests centres que es dediquen a difondre la llengua i la cultura xinesa. 

En aquest II Fòrum de directors, organitzat pel ICUV, s'han analitzat i debatut els desafiaments que, per al seu entorn educatiu, poden comportar el desenvolupament de la intel·ligència artificial IA, l'adaptació de la metodologia en l'ensenyament del xinés al currículum acadèmic espanyol, amb especial atenció en aquelles comunitats autònomes que són bilingües; o assegurar una autosuficiència pressupostària per al complet desenvolupament de les activitats de promoció i difusió d'aquesta llengua i cultura. El primer Fòrum va tindre lloc l'any passat i va ser organitzat per la Fundació Institut Confucio de Barcelona.

La sessió de treball del dijous ha sigut inaugurada pel degà de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, José Antonio Calañas, qui ha destacat que els IC han sabut acoblar les riques i variades cultures d'aquests dos pobles tan arrelats en la història. En format audiovisual s'ha rebut les salutacions del rector de la Universitat Normal del Nord-est (NENU), Xu Haiyang, qui ha subratllat la importància d'aquesta trobada per a aconseguir un millor intercanvi entre cultures i una major comprensió internacional. Per part seua, el director general del Centre per a la Cooperació de la Llengua Xinesa, Yu Yunfeng; el conseller d'Assumptes Educatiu de l'ambaixada de la Xina a Espanya, Zhao Weimin; així com la vicesecretària general de la Fundació per a l'Educació Internacional del Xinés, Zhang Junli; han valorat l'aposta del seu país per aquests centres. Aquests alts càrrecs, al costat del director del ICUV, Vicente Andreu, han sigut rebuts per la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, qui els ha reiterat que, després de quasi 17 anys des de la seua fundació, el ICUV continua sent un instrument vàlid no sols per a l'alumnat de la UV sinó també per als qui s'interessen per la cultura i la societat xineses en la nostra Comunitat des d'una opció no estrictament acadèmica.

En l'actualitat, al costat del ICUV, ja són nou els IC que operen al nostre país: Madrid, Granada, Barcelona, Las Palmas de Gran Canaria, Lleó, Saragossa, Castella-la Manxa i Sevilla, inaugurat ara fa només un mes. A banda dels IC, a Andalusia també funcionen una xarxa d'Aules Confucio, des de 2011, que imparteixen classes opcionals de xinés i materials didàctics d'aquesta cultura, en unes 40 escoles i instituts de les huit províncies d'eixa comunitat autònoma.

Galeria d'imatges

Arxivat en: Visites oficials