Excel·lència acadèmica en les Olimpíades 2023-2024 de la Universitat de València

  • Taller d'Audiovisuals
  • 27 de maig de 2024
 

Més de 1.900 alumnes han participat en les 14 modalitats d’olimpíades, o disciplines acadèmiques, i 72 han guanyat un premi que els ajudarà a estudiar a la Universitat de València.

La Universitat de València ha celebrat amb èxit les Olimpíades Acadèmiques 2023-2024, un esdeveniment que serveix com a pont entre l'educació secundària i la universitària i que incentiva l'estudi en diverses disciplines acadèmiques.

L’esdeveniment
La Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València ha acollit l’acte de reconeixement a l’alumnat guanyador de les Olimpíades UV, una iniciativa que busca el foment de l’estudi en diferents camps del coneixement, que premia l’esforç i l’excel·lència acadèmica i afavoreix que l’alumnat més destacat puga cursar els seus estudis de grau en la Universitat de València. 

Més de 1.900 alumnes de més de 406 centres educatius de secundària i batxillerat de la Província de València han demostrat les seues aptituds i coneixements en les matèries de biologia, geologia, física, filosofia, matemàtiques, química, informàtica, clàssiques, economia, valencià, història, història de l’art, geografia i lingüística. 

L’acte ha sigut presidit per la rectora de la Universitat de València, M.ª Vicenta Mestre, la vicerectora d’Estudis, Isabel Vázquez, i la delegada per a la Incorporació a la Universitat, M.ª José Lorente, que han sigut les encarregades de lliurar els diplomes i les credencials als guanyadors.

Modalitat i premiats
En la cerimònia s'ha reconegut 72 premiats que han destacat en les 14 modalitats d’olimpíades o disciplines acadèmiques.

En l’olimpíada de Biologia, deu estudiants van ser guardonats, Katia López Huang, Vicente Martín Melgarejo Riquelme, Alba Marín Valera, Ángel García Andreu, Mario Roche Espert, Sonia Calatayud Manzaneque, Paula López Jiménez, Mar Soler Moreno, Carmen Seijo Rodríguez i Carlos Gabarda Benavent han sigut els guanyadors i guanyadores. 

D'altra banda, en l’Olimpíada de Clàssiques, Carlos Coronado Casades, Natalia López Matei, Ainara García Martín, Inés Montes Muñoz, Xavier Aritz Navarro Montañana, Daniel López Oliver, van liderar el grup de participants amb el seu profund coneixement de les arts clàssiques.

Mentre que, en Economia es van destacar, David García Molina, Carles Blázquez Mateu, Sergio Cucarella Francés, Inés Sales Jordá, Jorge Espiga Losas, Laura Rodríguez Martínez, Nur El Manchoud Jareño, Daniela García Sánchez, Guillem López Burgal, Lola Hernández Vicente.

Pel que fa a l’olimpíada de Filosofia, Ángel García Andreu, Natalia Garrigues Romero, Santos Martínez Lacal, han sigut els guanyadors i guanyadores.
 
En Física, Carlos Calderón Alba, Luis David Minuesa Figueras, Olaf Imiolek, Alberto Carpano Atienza, Ángel García Andreu, Ana Maset Sola, van encapçalar la llista de guanyadors gràcies a les seues aportacions innovadores.

Marcos Cervera García, Irene Lloret Sala i Sergio Martínez Sebastián es van emportar els honors en Geografia.

En Geologia, Ariadna Carrascosa Soriano; Maria Salavert Gadea; Irene Makay García; Nuria Lucero Cuenca han sigut els premiats i les premiades.

Ariadna Trinidad Tapia Tamagna; Xiang Li, Raúl Sevilla Ballesteros han guanyat l’olimpíada d’Història.

En Història de l’Art van brillar Diego Hernández González, Alicia Domingo Romero i Clara Cerezo Amat.

Daniel Nieto Pérez, Pedro Segarra Ferrer, Dan Manuel Vancea han sigut els guanyadors de l’olimpíada d’Informàtica que van mostrar una habilitat tècnica impressionant. 

Sofía Ortiz López, Nuria Sevilla Burguet, Sandra Manzaneque Díaz, han sigut els destacats en Lingüística.

Pel que fa a Matemàtiques, Ariadna Franch Pérez, Carlos Calderón Alba, Olaf Miolek, Zexuan Huang, Andrés Asensi Ballester, Ángel García Andreu han sigut els guanyadors del grup de matemàtics guardonats per la seua ment analítica aguda. 

Carlos Calderón Alba, Alejandro Verdú Gómez, Ángel García Andreu, Katia López Huang, Enrique Cortés Tirado, Ruth Gómez Pericás han sigut els guanyadors de l’olimpíada de Química per les seues contribucions.
 
I finalment, en l’olimpíada de Valencià, Luis David Minuesa Figueras, Iván Orts Verdú, Sara Zahra Laassiri Chaiby, Clara Blasco López, Joan Gallart Alepuz, Edurne López San Félix han sigut els guanyadors i guanyadores en demostrar un profund coneixement de la llengua valenciana.

Excel·lència acadèmica i tota una aposta de futur
Tots aquests guanyadors i guanyadores, homenatjats per les seues contribucions destacades en els seus camps respectius, han sigut gratificats amb ajudes de 1000 € per a l'estudi en graus universitaris de la Universitat de València.

Així, un any més, la Universitat de València, mitjançant la Delegació per a la Incorporació a la Universitat, ha col·laborat estretament amb els centres d'ensenyament secundari per a la realització de les fases locals de les Olimpíades, reafirmant així l'aposta de la institució per l'excel·lència educativa i el futur brillant dels seus estudiants.
 

Galeria d'imatges