Jornada de Promoció de la Salut des de l’Educació Social a la Universitat de València

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 4 d’octubre de 2024
 

La jornada va ser una oportunitat per reflexionar sobre la importància d’una visió holística de la salut i per compartir coneixements i experiències que contribueixin a la promoció del benestar en tots els àmbits de la vida.

El passat dimecres 2 d’octubre, la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València va ser l’escenari d’una jornada dedicada a la promoció de la salut des de l’educació social, organitzada en col·laboració amb el Col·legi Oficial d’Educadores i Educadors Socials de la Comunitat Valenciana (COEESCV). Aquest esdeveniment va coincidir amb la celebració del Dia Internacional de l’Educació Social, subratllant la importància d’aquesta professió en la societat actual.

Sota el lema “La promoció de la salut des de l’Educació Social”, la jornada va abordar diverses temàtiques crucials com la salut i la intervenció comunitària, l’educació social i l’esport, la salut mental, i la salut infantil i juvenil. El programa va incloure una sèrie de tallers i ponències impartides per professionals destacats en aquests camps, oferint una visió integral de la salut que abasta aspectes físics, socials, emocionals i culturals.

La inauguració de l’esdeveniment va comptar amb la presència de M. Vicenta Mestre, rectora de la Universitat de València; Elena Cantarino, degana de la facultat; Ignacio Grande, secretari autonòmic de Família i Serveis Socials; M. José Navarro, presidenta de COEESCV; i Manuel Escolano, responsable d’OCISS GVA. Tots ells van destacar la rellevància de l’educació social en la promoció de la salut i el benestar de la comunitat.

Durant la jornada, es van presentar diverses experiències socioeducatives exitoses en àmbits com la infància i adolescència, la comunitat, l’esport, la salut mental, la gent gran, la violència de gènere, els hospitals, el sistema educatiu i els serveis socials. Aquestes iniciatives van demostrar l’impacte positiu de l’educació social en la millora de la salut i el benestar de les persones, especialment en els grups més vulnerables.

Aquest esdeveniment no només va celebrar el Dia de l’Educació Social, sinó que també va destacar el paper fonamental dels educadors socials en la construcció d’una societat més saludable i equitativa. La jornada va ser una oportunitat per reflexionar sobre la importància d’una visió holística de la salut i per compartir coneixements i experiències que contribueixin a la promoció del benestar en tots els àmbits de la vida.

Imatges: