Les jornades internacionals EUROSCICOMM2024 analitzem com aproximar la ciència a públics diversos

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 27 de novembre de 2024
 
gent

La Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València (UV) acollirà dilluns 2 i dimarts 3 de desembre les jornades internacionals EUROSCICOMM 2024, en les quals s’examinarà el paper que exerceixen els públics diversos en la comunicació social de la ciència.

Aquestes jornades, organitzades pel grup d’investigació ScienceFlows, en col·laboració amb FECYT i Science for Change, reuniran especialistes en comunicació de la ciència procedents del món acadèmic, juntament amb professionals d’institucions públiques i privades, amb el propòsit d’analitzar l’estat actual de la comunicació social de la ciència i definir estratègies efectives per a connectar amb públics tradicionalment allunyats d’ella.

L’esdeveniment es realitza en el marc del projecte COALESCE (Co-creating the EU Competence Center for Science Communication), que té com a objectiu posar en marxa un observatori europeu de la comunicació de la ciència que facilite recursos per a millorar la comunicació científica abans, durant i després de situacions de crisis.

La jornada, en el Saló de Graus de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, comptarà amb la participació de destacades figures d’àmbit internacional. Així, Claire Wilkinson, professora i codirectora de la Communication Unit Science de la Universitat de WestEngland en Bristol, impartirà la conferència inaugural. També participaran AnnetteLeßmöllmann, catedràtica de Comunicació de la Ciència de l’Institut Tecnològic de Karlsruhe, i Joseph Roche, investigador i professor en el Trinity College de Dublín.

El dilluns de vesprada, a les 16:45 hores, s’impartirà un taller com a part de les activitats realitzades en el marc del projecte COALESCE. Al taller podran assistir tots els participants i assistents de les jornades. El taller se centrarà en el cas d’estudi de la DANA, explorant com es va transmetre la informació pública durant les fases de la catàstrofe per part dels centres públics de monitoratge climàtic, hidrològic i d’emergències.

EUROSCICOMM 2024 compta amb el finançament de la Generalitat Valenciana, a través del programa de foment de la investigació científica, el desenvolupament tecnològic i la innovació (R+D+I) en la Comunitat Valenciana, en virtut del conveni marc CIAORG/2023/123. A més, rep suport del projecte COALESCE, finançat pel GrantAgreement número 101095230, dins de la iniciativa HORIZON-WIDERA-2022-ERA-01-60, i del Departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació de la Universitat de València per a l’organització de congressos i jornades.

 

Inscripció gratuïta a través d’aquest enllaç.