José Antonio Calañas, nou degà de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació

  • Gabinet de Premsa
  • 24 de maig de 2024
 
José Antonio Calañas
José Antonio Calañas

José Antonio Calañas Continente és el nou degà de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València. Substitueix en el càrrec la professora Amparo Ricós, que ha exercit com a degana de la FFTiC els últims 6 anys. Calañas Continente ha obtingut 38 vots a favor i dos abstencions.

El nou equip deganal està integrat per María Rosa Álvarez Sellers, vicedegana de Cultura, Igualtat, Polítiques Inclusives i Sostenibilitat; Julia Aguilar Miquel, vicedegana d’Estudiantat; María José Bertomeu Massià, vicedegana d'Estudis de Postgrau; Enrique Cerezo Herrero, vicedegà d'Internacionalització i Cooperació; Carlos López Olano, vicedegà de Comunicació i Innovació; Adrià Martí-Badia, secretari del centre; i Fernando Pérez Lambás, vicedegà d'Estudis de Grau.

José Antonio Calañas Continente (Priego de Córdoba, 1964)

Llicenciat en Filologia Anglogermànica (Alemany) per la Universitat de València, doctor en Filologia per la Universitat de Còrdova, comença la seua dedicació a temps complet en el món de l’ensenyament universitari en 1994 a la Universitat de Còrdova, on rep l’encàrrec de posar en marxa l’àrea de Filologia Alemanya. És professor titular d’universitat des de gener de 1999 a Còrdova i des de febrer de 2003 a la Universitat de València.

D’entre les responsabilitats de gestió realitzades al llarg de la seua carrera universitària, destaquen el Vicedeganat de Relacions Institucionals i Alumnat de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de Còrdova (1999-2001) i la direcció del Departament de Filologia Anglesa i Alemanya en la Universitat de València en els períodes 2006-2012 i 2018-2024; en els dos períodes, va assumir també la representació al Consell de Govern dels Directors i Directores dels departaments del campus de Blasco Ibáñez.

El professor Calañas és autor o coautor de desenes de publicacions científiques i ha dirigit diversos treballs, tant predoctorals, com doctorals. També és membre de grups internacionals de recerca en lexicografia sostenible i socialment responsable.

Imatges: