Olimpíades d’estudiants de batxillerat en les disciplines d’Història de l’Art, Geografia, Història i Química
- Gabinet de Premsa
- 6 de març de 2020

Un total de 57 estudiants de batxillerat en Geografia, en Història de l’Art (87), en Història (85) i en Química (20), tots de col·legis públics i privats de la província de València, es reuneixen aquest divendres, 6 de març, en centres de la Universitat de València per a participar en les fases locals de les olimpíades de les respectives disciplines.
La Facultat de Geografia i Història acull les proves de Geografia, Història de l’Art i Història. En el cas de Geografia se celebra la 12a fase local; en Història, la 7a fase; i en Història de l’Art, la 2a. Les sessions començaran a les 9:30 amb un acte inaugural a la sala Joan Fuster.
Tot l’alumnat participant rebrà un diploma acreditatiu i un obsequi. Els tres guanyadors rebran a més 500 euros i medalla d’or (primer premi), 300 euros i medalla de plata, i 200 euros i medalla de bronze. Els classificats entre els llocs 4t i 10é, tots dos inclosos, rebran un diploma acreditatiu i 50 euros.
L’examen de Geografia constarà de 50 preguntes tipus test d’opció múltiple, que podran incorporar gràfics, fotografies i cartografia. Cada pregunta tindrà quatre opcions, de les quals només una és la correcta. El d'Història constarà de 40 preguntes d'opció múltiple que podrà incorporar material gràfic (mapes, quadres, fotografies). En acabar aquesta prova, es realitzarà una prova addicional i voluntària per a l'obtenció de l'accèssit d'Informació i Documentació, per a la qual es donaran 15 minuts de temps addicional. La prova constarà de 10 preguntes d'opció múltiple de caràcter general relacionades amb el llibre, la lectura, les biblioteques i les noves tecnologies aplicades a la informació. I l'examen d'Història de l'Art seran de 30 preguntes d'opció múltiple que podrà incorporar material visual. Les respostes errònies no descompten puntuació dels encerts. Cada examen són 60 minuts.
La comissió acadèmica avaluadora de les tres modalitats en la fase local serà constituïda pel professorat de la Facultat de Geografia i Història, determinarà els finalistes i proposarà a l'alumnat guanyador de l'Olimpíada de Geografia, Olimpíada d'Història i l'Olimpíada d'Història de l'Art.
Els o les estudiants que resulten guanyadors/as de l'Olimpíada rebran una ajuda per a l'estudi per valor de 1.000 euros. Aquesta ajuda es farà efectiva únicament en el cas que l'estudiant guanyador/a se matricule en el primer curs d'una titulació de grau en un centre propi de la Universitat de València.
Les Olimpíades de Geografia, Història i Història de l'Art 2020 compten amb la col·laboració de la Facultat de Geografia i Història, i la Delegació de la Universitat de València per a la incorporació a la Universitat.
Química
Els vint estudiants de Batxillerat preseleccionats per a la fase local Comunitat Valenciana de l’Olimpíada Espanyola de Química 2020 (OEQ) han participat en un seminari formatiu de preparació específic de 12 sessions, impartit per professorat universitari de la Universitat de València.
Aquesta fase local està organitzada per la Reial Societat Espanyola de Química (RSEQ), la Facultat de Química de la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València i la Delegació per a la Incorporació a la Universitat de València.
La prova consistirà en dues sessions de 90 minuts cadascuna. D'una banda, un exercici de resolució de problemes i, per una altra, un exercici teòric amb preguntes d'opció múltiple.
Serà la comissió acadèmica, formada pels especialistes de Química per a les PAU, així com per professores i professors de totes dues universitats, la que avalue la prova i seleccione als guanyadors.
L'alumnat que obtinga els millors resultats participarà en la Fase Nacional de l'Olimpíada Química, que tindrà lloc a l'Aulari de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València del 24 al 26 d'abril de 2020.
Seran proposats com a membres de l'equip nacional per a participar en les Olimpíades Internacionals de Química (IChO) i en l'Olimpíada Iberoamericana de Química (QIAQ) els qui ocupen els primers llocs en la classificació de l’OEQ. El nombre de membres vindrà determinat per la normativa específica d'aquestes competicions.
Els estudiants preseleccionats pertanyen a l'IES La Marxadella, Col·legi San José de Calasanz, Cumbres School, Col·legi La Salle-Paterna, Escola Pia València, IES Dr. Faustí Barberà, Col·legi Esclavas de María, Col·legi María Inmaculada-Carcaixent, Santa Teresa de Jesús-El Vedat, Col·legi Sant Pere Pascual, Col·legi el Pilar, IES Joanot Martorell, IES Camp de Túria, IES Almussafes, CE Gençana.
Més informació:
Arxivat en: Estudis