Programa gratuït de fisioteràpia de par COVID persistent.
- Gabinet de la Rectora
- 25 de febrer de 2022

La COVID persistent fa referència a una síndrome complexa, en el qual la persona que ha sigut contagiada pel virus malgrat haver passat ja la malaltia, continua presentant símptomes com a fatiga, cansament, sensació d'ofec, alteracions cognitives. Aquesta síndrome afecta a més del 50% de les persones que han presentat una infecció lleu per COVID i repercuteix de manera negativa en la vida de les persones que la pateixen.
Des de la Facultat de Fisioteràpia de la Universitat de València s'està duent a terme un programa de investigació de fisioteràpia cardio-respiratòria que té com a objectiu millorar la qualitat de vida de les persones afectades per la COVID persistent.
El projecte d’investigació, elaborat els/les fisioterapeutes Dr. Martínez-Arnau, Dra. Arnal-Gómez i la Dra. Cortés-Amador consisteix en un programa d'exercici terapèutic de huit setmanes de duració que la persona podrà realitzar des de la seua llar, seguint les indicacions dels investigadors, i sense haver de desplaçar-se. Tot el procés serà supervisat per fisoterapeutes, els qui li valoraran a l'inici, als 2 mesos i 3 mesos després de finalitzar el programa.
Actualment el projecte es troba en fase de reclutament de persones voluntàries que vulguen formar part d'aquesta investigació, així que si estàs interessat/ada en formar part d'aquest projecte o coneixes a algú que puga estar-ho pots posar-te en contacte amb l'equip a través d'aquesta adreça de correu electrònic: (covidpersistente@uv.es) i contactarem immediatament per a explicar-te o resoldre aquells dubtes que pugues tindre.
Arxivat en: Persones referents , Investigació a la UV , Covid