Una exposició analitza l’educació de les dones durant la dictadura franquista
- Gabinet de Premsa
- 14 de desembre de 2022

El vestíbul de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València ha inaugurat l’exposició ‘Mujeres para Dios, para la patria y para el hogar. L’educació de les dones en el franquisme’. Es tracta la quarta edició de la iniciativa, emmarcada dins del Projecte d’Innovació del Centre, i està oberta a tota la comunitat universitària.
Els treballs han estat realitzats per l’alumnat de l’assignatura ‘Història de l’educació de les dones’ de quart curs del grau de Pedagogia, coordinat per la professora Carmen Agulló. La iniciativa revela com foren educades les dones en la dictadura franquista, tant en l’àmbit escolar com en l’educació no formal i informal.
En l’exposició es poden contemplar unes lones dissenyades per Pau Lagunas i quatre vitrines amb objectes diferents facilitats per l’alumnat. Hi han col·laborat el Vicedeganat de Qualitat i Innovació i la Comissió d’Igualtat de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació, a més del Departament d’Educació Comparada i Història de l’Educació.
L’exposició aporta una mirada crítica i no androcèntrica al voltant d’una educació de les dones que va estar marcada pel nacional-catolicisme i el sistema patriarcal. Lluny d’interpretacions nostàlgiques, els materials i elements exposats mouen a la reflexió i a l’anàlisi crític d’una etapa de més de 40 anys, que, a causa dels canvis socials i econòmics, va evolucionar en l’àmbit educatiu, sense perdre mai els trets discriminadors cap a les dones que van caracteritzar el franquisme.
La cloenda serà el dimecres dia 21.
Arxivat en: Innovació educativa