Una nova política turística en consonància amb l’emergència climàtica
- Vicerectorat de Cultura i Societat
- 5 de febrer de 2025
La vesprada de dijous també es va tractar la relació del turisme i el canvi climàtic, perquè aquest sector és una de les activitats socioeconòmiques que, de manera més clara, es relaciona amb els efectes del canvi climàtic. D’una banda, és una activitat que provoca emissions de gasos d’efecte d’hivernacle, sobretot per intrínseca relació del turisme amb la mobilitat i el cicle del transport.
D’altra banda, el turisme presenta una alta vulnerabilitat davant el canvi climàtic, ja que els impactes previsibles tindran efectes en la demanda i en els patrons de funcionament de les destinacions turístiques.
D’acord amb les conseqüències previsibles del canvi climàtic en els espais de destí, es plantegen recomanacions, en matèria de mitigació i d’adaptació de l’activitat turística a l’emergència climàtica.
Entre les recomanacions, una nova política turística d’acord amb la nova realitat climàtica, amb mesures com adaptar els establiments turístics i infraestructures al canvi climàtic; adequar els productes turístics a horaris que eviten els moments de calor extrema i diversificar l’oferta de productes sobre la base de la incorporació del patrimoni cultural i natural dels destins. També incorporar mesures legislatives supranacionals i la creació del centre d’informació i coordinació de l’acció climàtica en turisme, que elaborarà el full de ruta de l’activitat turística a Espanya.
En aquesta taula van participar Fernando Vera, Anna Torres Delgado, Oscar Saladié, Enrique Navarro Jurado i Alicia Fajardo. Podeu accedir al contingut complet d’aquesta conferència al següent vídeo.
Més informació:
Arxivat en: Cultura , Conferències i debats , Escola Europea de Pensament Lluís Vives