La Universitat invertirà més de 150 milions d’euros

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 24 de juliol de 2024
 
Intervenció de la rectora

La rectora ha informat en el seu informe al claustre del pla d’inversions. Aquest consta de més de 150 milions d’euros que la Universitat està destinant a infraestructures, el que suposarà la major transformació de la història dels campus universitaris. També ha informat sobre el desplegament de la LOSU i la total cobertura de l’oferta de places de grau.

En el seu informe, la rectora ha reiterat la condemna a la intervenció militar Russa a Ucraïna i d’Israel a Gaza, exigint la fi d’aquest genocidi i recordant les accions de compromís amb Palestina, signant els convenis amb universitats palestines, i amb accions de sensibilització, que es reprendran a l’inici del curs. La rectora també ha recordat la convocatòria de les beques refugi que permetran a dones afganeses i a estudiantes i estudiants de Palestina continuar la seua formació a la Universitat de València.

Més de 150 milions d’euros en inversions en infraestructures

La Universitat de València ha posat en funcionament un ambiciós pla d’inversions que suposarà la major transformació de la història dels campus universitaris de la UV, que es pot consultar en el portal www.uv.es/infraestructuresuv

El programa d’humanització del Campus de Tarongers suposarà substituir ciment per zones verdes, en un projecte que va ser votat per la comunitat universitària.

A més de les intervencions ja finalitzades de LegalTech i CrimLab, pròximament s’inaugurarà el Centre d’Emprenedoria al Campus de Tarongers, incorporant noves aules a l’aulari Sud i al Taller d’Audiovisuals, junt a la construcció d’un nou edifici “aulari Oest 2” que donarà resposta a les necessitats docents més immediates i futures, amb més de 47 milions d’euros d’inversions.

A aquestes inversions s’afegirà la construcció d’un nou edifici per als instituts d’investigació de l’àrea de Ciències Socials.

Al Campus de Burjassot-Paterna, a més de 100 milions d’euros, es realitzarà una gran transformació de les zones verdes i la il·luminació global del campus, i amb la construcció de dos nous edificis, l’edifici I, on s’ubicarà part dels equipaments d’Òptica de la Facultat de Física i un edifici, l’H, destinat a la Facultat de Ciències Biològiques, en la que serà una de les instal·lacions més modernes d’Europa.

A més, al Campus de Burjassot s’intervindrà en departaments de la Facultat de Química i en la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació, on es crearà una sala de cates, cuines i espais per a ciències gastronòmiques, i una planta pilot de producció de medicaments que s’uneix a l’oficina de farmàcia, ja en funcionament.

149 noves places de professorat

En relació amb el desplegament de la LOSU, la rectora va informar que s’estima que un total de 149 places seran finançades pel Ministeri d’Universitats i que han d’estar cobertes a 30 de juny de 2025. Així, la rectora va informar que “quan s'haja determinat el contingut del conveni haurem d’analitzar en la Comissió de Professorat les places addicionals de professorat ajudant doctor que podrem convocar al llarg del proper curs, i aprovar en Consell de Govern la seua distribució entre àrees de coneixement en funció de les necessitats estructurals de recursos docents”.

Nova regulació estatal de pràctiques

La rectora va informar que la conferència de rectors d’universitats espanyoles (CRUE) està treballant en una proposta per millorar la qualitat de les pràctiques a la Unió Europea, desenvolupant una proposta de nou marc normatiu “que suposa un esforç de síntesi dins del sistema universitari espanyol per aportar unes bases del que cal considerar pràctiques curriculars acadèmiques externes de qualitat”.

En el trànsit d’aquesta aprovació, la rectora va afirmar que “a la Universitat de València, seguirem garantint la totalitat de les pràctiques curriculars i extra curriculars vinculades als títols oficials, a diferència a d’altres universitats, per continuar oferint la millor i més completa formació al nostre estudiantat”.

Més de 1.500 microcredencials formatives

En el marc del projecte de la Generalitat Valenciana “microcredencials universitàries de la Unió Europea”, la Universitat de València oferirà un mínim de 1.584 microcredencials vinculades a 27 accions formatives per un import d’1.250.000 euros per atendre les mancances formatives del teixit socioempresarial valencià.

100% de cobertura de l’oferta de places formatives: la primera universitat

La rectora també va informar dels resultats de la preinscripció a la Universitat de València, que ha cobert la totalitat de les places ofertades, 8.924, a les 56 titulacions de grau, 4 d’elles amb grup a Ontinyent, i 13 dobles titulacions de grau.

Així, la Universitat de València, amb la major oferta formativa del Sistema Universitari Públic Valencià, és la primera de les universitats valencianes en volum d’oferta, en diversitat d’oferta formativa, i en innovació en programes de doble titulació.

Arxivat en: Claustre