La Universitat, en les posicions mundials 15 en Tecnologia dels Aliments i 17 en Ciències Agrícoles, al rànquing Best Global

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 27 d’octubre de 2022
 
Edifici de Rectorat de la Universitat de València.
Edifici de Rectorat de la Universitat de València.

La Universitat de València (UV) ha millorat en el rànquing d’investigació Best Global Universities i ja és la quarta institució d’ensenyament superior d’Espanya (cinquena l’any passat) i la 86 a Europa (dos posicions millor que en 2021), a més de mantindre el lloc 212 mundial i primer de la Comunitat Valenciana. Per matèries, en cinc àrees (una més que en 2021), és la primera d’Espanya, i en dos, Ciència i Tecnologia dels Aliments i Ciències Agrícoles, ocupa els llocs mundials 15 i 17, respectivament. La UV és primera del Sistema Públic Valencià en 23 de les 27 matèries classificades, dos més que l’any passat.

El rànquing Best Global Universities és elaborat per la revista U.S. News & World Report amb l’objectiu de donar resposta a la creixent demanda d’estudiants nord-americans que volen matricular-se en universitats estrangeres. Analitza institucions de més de 80 països que han sigut classificades basant-se en 13 indicadors que mesuren el seu acompliment acadèmic en investigació i la seua reputació global i regional. Té una vessant institucional i una altra per matèries.

Pel que fa a la institucional, en els indicadors del rànquing la Universitat de València destaca en reputació regional de recerca (escala a la posició mundial 76, per la 98 en 2021), un terme que analitza la reputació de les millors universitats de cada regió en investigació durant 5 anys. A més, en cites totals, la institució ocupa el lloc 195 mundial, així com en nombre d’articles altament citats (entre l’1% amb més citacions), on està en la posició 194.

El Best Global Universities està liderat a escala internacional per la Universitat de Harvard, pel Massachusetts Institute of Technology (MIT) i per la Universitat de Stanford. A nivell espanyol a la Universitat de València només la superen tres universitats catalanes: la de Barcelona, l’Autònoma de Barcelona i la Pompeu Fabra.

Per matèries s’han analitzat 31 matèries i la UV se n’ha classificat en 27. A més de Ciència i Tecnologia dels Aliments, la primera institució acadèmica valenciana destaca a nivell espanyol com a primera en Educació, Geociències i Microbiologia. És segona en Farmacologia i Toxicologia, Física i també en Salut pública, mediambiental i laboral; i ocupa el tercer lloc espanyol en Ambient/Ecologia i en Medicina Clínica. A nivell internacional, la Universitat de València està entre les cent primeres universitats del món en Salut pública (número 52), Educació (79) i Física (98).

Els indicadors utilitzats per aquesta classificació són bibliomètrics (55%), d’excel·lència científica (20%) i de reputació (25%). Així, entre els primers es tracta de cites totals, col·laboració internacional, conferències, impacte de cites normalitzat, llibres o nombre de publicacions en el top del 10% de les més citades, entre d’altres. Com a indicadors científics d’excel·lència també s’avaluen el nombre d’articles altament citats entre el top 10% i el nombre de publicacions. També figuren com a indicadors d’aquest rànquing la reputació global i regional de la investigació.

 

Accés a rànquing: https://ir.uv.es/mpzB3Bq

Més informació (web del Servei d’Anàlisi i Planificació UV): https://ir.uv.es/Rx5DDde