La Universitat de Tardor de Enguera aborda el tema del desenvolupament rural a través de la formació, l'ocupació i la salut
- Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
- 10 de novembre de 2021

La Universitat de Tardor d'Enguera analitza aquest divendres el tema del desenvolupament rural amb propostes de formació, ocupació i salut, donant continuïtat al programa d'Universitats Estacionals, impulsat per la Universitat de València. La jornada és gratuïta i oberta a tots els ciutadans, especialment als més joves, que podran assistir presencialment o mitjançant connexió en línia.
La Universitat de Tardor d'Enguera celebrarà aquest divendres, 12 de novembre, al matí, la que ja és la seua desena edició, sota el títol ‘Desenvolupament rural: formació, ocupació i salut’, en el marc del programa d'Universitats Estacionals, una iniciativa de la Universitat de València (UV), organitzada pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat amb els ajuntaments i en col·laboració amb la Diputació de València i Caixa Popular. L'objectiu d'aquesta acció acadèmica, que ja és present en totes les comarques de la província, és sotmetre a anàlisi un tema monogràfic lligat a la singularitat de cada àmbit geogràfic, tenint en compte la seua particular idiosincràsia, història i cultura.
En 2021, aquestes jornades, gratuïtes i obertes a la societat, han recuperat el vincle amb l'estació de l'any que els dóna nom, després de 2020, un any excepcional per les restriccions degudes a la pandèmia. I mantenen, a més, la distribució per àrees temàtiques -que reflecteixen la transversalitat de coneixement de la UV i la pluralitat de temes estudiats pels seus especialistes- i el caràcter semipresencial, que es va impulsar l'any passat amb la incorporació de l'enllaç en línia, que permet el seguiment de les sessions per streaming, facilitant l'assistència a totes les persones interessades. La UV facilitarà les inscripcions a través de la web (http://projeccio.uv.es) i proporcionarà el corresponent certificat d'assistència, tant si és presencial com a en línia.
Universitat de Tardor d'Enguera
La Universitat de Tardor d'Enguera celebrarà la seua desena edició, emmarcada en l'àrea temàtica ‘Educació i Benestar Social’, en el Saló d'Actes de la Casa de la Cultura. L'esperit d'aquesta jornada, organitzada pel Vicerectorat de Proyección Territorial i Societat de la UV, en col·laboració amb l'Ajuntament d'Enguera i el IES de Enguera, és debatre sobre la formació, l'ocupació i la salut com a pilars per al desenvolupament sostenible en àrees rurals, incidint en les respostes innovadores que poden convertir-se en oportunitats per a les persones més joves.
Aquesta és la raó per la qual aquesta Universitat Estacional, encara que està oberta a tots els públics, es dirigeix d'una manera específica als estudiants d'ensenyaments mitjans, cicles formatius o universitarios i també a professors.
Vicente Tomás Hernández Ruipérez, vicedirector de l'IES de Enguera, presentará l'actual edició a les 8:55 h, per a donar pas a Carlos Romá-Mateo, del Departament de Fisiologia de la UV, que pronunciarà una conferència sota el títol ‘Alimentació, hàbits de vida i salut: el secret està en els teus gens’.
L'acte inaugural serà a les 10:30 h, amb la intervenció de Mª Matilde Marín Palop, alcaldessa d'Enguera; Jorge Hermosilla Pla, vicerector de Projecció Territorial i Societat de la UV; Javier Momparler Marchirant, director de l'IES d'Enguera; David Oliver, director de l'oficina de Caixa Popular a Canals; i un representant de la Diputació de València.
A continuación tindran lloc tres conferències. Ángel Latorre Latorre, del Departament de Psicologia Evolutiva i de l'Educació de la UV, parlarà sobre ‘Estratègies de rendibilització del temps d'estudi i oci. Gestió de l'estrés en l'àmbit escolar’. María José Esteve Mas, del Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal de la UV, sobre ‘Alimentació saludable i esport’. I María del Carmen Bas Cerdà, del Departament de Matemàtiques per a l'Economia i l'Empresa de la UV, sobre ‘Estudis i professions de futuro. La demanda actual del mercat laboral’.
20 UniversitatsEstacionals, 4 estacions i 3 àreestemàtiques
La programació d'Universitats Estacionals integra dues Universitats d'Hivern (Cofrentes i Requena); sis Universitats de Primavera (Alzira, Cullera, Xátiva, Sagunt, la Canal de Navarrés i Alt Túria); i quatre Universitats d'Estiu (Rincón d'Ademuz, Aras de los Olmos, Gandia i Sagunt), que ja han celebrat enguany les seues corresponents sessions.
Les Universitats Estacionals de Tardor tancaran la programació de 2021. Després de les jornada d'Alaquàs, Buñol, l'Eliana, Oliva, Llíria, Ayora i Enguera, se celebrarà la Universitat Estacional d'Ontinyent, a partir del 23 de novembre, sota el títol ‘Temps de transformacions’.
Les Universitats Estacionals están analitzant en 2021 múltiples aspectes vinculats a cada territorio entorn de tres àrees temàtiques: ‘Patrimoni Històric i Cultural’ (Cullera, Xàtiva, Sagunt, Alaquàs, Buñol i Ayora); ‘Educació i Benestar Social’ (Cofrentes, Sagunt, Llíria, Oliva, Enguera i Ontinyent); i ‘Biodiversitat, Desenvolupament i Innovació Territorial’ (Requena, Alzira, la Canal de Navarrés, Alt Túria, Rincón d'Ademuz, Aras de los Olmos, Gandia i L'Eliana).
Més informació:
Arxivat en: Participació i Projecció Territorial , Universitat i Societat