València reforça el seu paper com a hub de tecnologia de bateries amb una nova càtedra UV-PowerCo
- Unitat Web i Màrqueting
- Alberto Gradoli Vivas
- 8 de maig de 2025
La Càtedra promourà activitats que reforcen la connexió entre el currículum acadèmic i les necessitats actuals de la indústria, i incentivarà l’alumnat al desenvolupament d’estudis especialitzats en bateries avançades i emmagatzematge energètic.
La Universitat de València (UV) i la filial de cel·les de bateries del grup Volkswagen, PowerCo, han signat aquest matí en l'històric edifici de La Nau la creació d'una nova Càtedra “que ens permetrà revolucionar i liderar la tecnologia de bateries avançades en tota Espanya, reforçar la I+D en la matèria i unir esforços entre ciència i indústria per a consolidar València no sols com un pol industrial, sinó també com un hub de coneixement”.
De fet, la càtedra, signada per la rectora de la UV, M. Vicenta Mestre, i el director general corporatiu de PowerCo, Javier Rivera, té com un dels seus principals objectius impulsar el talent futur, actualitzant de manera permanent el currículum acadèmic dels graus i postgraus vinculats a la química amb les noves necessitats de la indústria. “València serà un bressol de coneixement sobre tecnologia de bateries que permetrà que més empreses del sector s'instal·len en la Comunitat”, han apuntat.
Tant des de PowerCo com des de la Universitat de València s'han mostrat convençuts que “aquesta col·laboració permetrà que la Comunitat Valenciana incremente el nombre de professionals especialitzats i altament qualificats en emmagatzematge energètic i bateries destinades a la mobilitat elèctrica, i augmente l'ocupabilitat dels joves; però també reforçarà la posició de PowerCo com a líder industrial en un sector en ràpida evolució i de recent creació, contribuint conjuntament a posicionar-nos com a actors clau en la transició energètica global”, han indicat els representants d'ambdues entitats durant la trobada.
Per això, entre les activitats que es desenvoluparan destaquen la contractació de personal investigador, el foment dels estudis específics sobre bateries en Treballs de Fi de Màster (TFM) i Treballs de Fi de Grau (TFG), o el desenvolupament de pràctiques per a estudiants universitaris en les instal·lacions de la companyia a Sagunt i València.
A més, també s'ha previst la participació de l'equip de PowerCo en el Màster de Formació Contínua en Tecnologies de Bateries (MBATT), on s'impartirà contingut directament vinculat amb el procés productiu de la gigafactoria de PowerCo perquè els joves coneguen des de les bases la tecnologia i els procediments emprats en la planta de Sagunt.
“El nostre objectiu és que les capacitats científiques sobre tecnologia de bateries que es generen en el marc de la càtedra puguen difondre's a nivell internacional, convertint-nos en una regió de referència per a indústries i investigadors de tot el món”, han assenyalat tant Javier Rivera com M. Vicenta Mestre, qui també han incidit en la seua voluntat de participar en trobades i congressos nacionals i internacionals amb experts de primer nivell “on s'exposen les novetats tecnològiques i els avanços en I+D+i generats en l'àmbit de la càtedra sobre aquesta tecnologia considerada com a estratègica per la Unió Europea”.
Arxivat en: Convenis