Lliurament de Premis de la Fundació Trinidad Alfonso als millors esportistes universitaris

  • Taller d'Audiovisuals
  • 13 de maig de 2024
 
Els millors esportistes universitaris
Els millors esportistes universitaris

Dos estudiants i esportistes de la Universitat de València reben sengles premis en haver sabut compaginar l'excel·lència acadèmica i la pràctica esportiva d'elit.

Els Premis de la Fundació Trinidad Alfonso s'atorguen als universitaris amb expedient acadèmic i mèrits esportius excel·lents, tant a la categoria femenina, com a la masculina de cadascuna de les universitats valencianes del curs 2022-23. L'acte d'enguany s'ha celebrat en la Universitat Catòlica de València (UCV), que aquest curs i el pròxim ostenta la secretaria tècnica del Campionat Autonòmic d'Esport Universitari (CAEU).

Els millors esportistes universitaris

De la Universitat de València han sigut guardonats, com els millors esportistes, Nikola Einberga i Víctor Micó, tots dos jugadors de sengles equips de voleibol. A més a més, aquests atletes han sabut compaginar la pràctica esportiva d'elit amb un alt nivell de resultats acadèmics.

En la mateixa línia, la resta d'esportistes premiats han sigut: Laura Oria i Alberto Varela de la UCV ; de la UA, Salomé Alcaraz i José Tomás López Bonmatí; de la Universitat CEU Cardenal Herrera, Paula González Barber i Aitor López Carrillo; de la UMH, Lucía Serralta i Sergi Planelles; i de l'UJI, Rosa Peris i Alexander Acamer; de la UPV, Laura Domene i Carlos Sánchez Vidal. Els millors esportistes egressats són Cristina Araiz Sancho, de la UPV, i Miguel Baidal, de la UA.

Representació institucional

En l'acte han estat presents els rectors i representants dels diferents centres universitaris de la Comunitat. Així, al costat del rector de la UCV, José Manuel Pagán i del director de la Fundació Trinidad Alfonso, Juan Miguel Gómez, han estat presents la directora del Servei d'Esports de la Universitat de València (UV), Ana Gómez; els rectors de la Universitat Politècnica de Valéncia (UPV), José Esteban Capilla; de la Universitat Jaume I (UJI), Eva Alcón; de la Universitat Miguel Hernández (UMH), Juan José Ruiz Martínez; i de la Universitat CEU Cardenal Herrera (CEU-UCH), Higinio Marín; així com la vicerectora de Cultura i Esports de la Universitat d'Alacant (UA).

Renovació del Conveni

D'altra banda, la Universitat de València i la resta d'universitats valencianes han renovat un any més el seu compromís amb la Fundació Trinidad Alfonso per a promocionar l'esport en l'àmbit de l'educació superior, a través de la iniciativa Uniesport. Mitjançant aquest acord, les universitats i la Fundació Trinidad Alfonso busquen també conscienciar a la societat i als esportistes sobre la importància de conciliar els estudis amb la pràctica esportiva, així com fer més visible aquest àmbit universitari poc conegut i que els seus esportistes siguen ambaixadors dels valencians.

L'acord de col·laboració s'articula en diverses línies, en primer lloc, ajudar als joves universitaris al fet que siguen capaços de mantindre un alt rendiment esportiu alhora que es formen; en segon lloc, dotar de més eines per a augmentar la visibilitat del Campionat Autonòmic d'Esport Universitari (CADU). A més, es pretén impulsar la marca «Comunitat de l'Esport» mitjançant ajudes per a l'adquisició d'equipaments esportius; i, finalment, fer costat econòmicament als esportistes universitaris que participen en competicions en l'àmbit internacional. D'altra banda, la Fundació presidida per Juan Roig ajudarà econòmicament als esportistes del Projecte FER que cursen estudis de grau, màster o doctorat oficials.

El Futur dels Premis

Finalment, segons han anunciat, es tornaran a convocar els Premis Fundació Trinidad Alfonso per a esportistes universitaris. Com en anys anteriors, es realitzarà una convocatòria anual d'un premi masculí i un altre femení en cadascuna de les huit universitats per a aquells esportistes que compatibilitzen les seues carreres esportives amb els seus estudis universitaris. En total, es premiarà amb 1.000 euros a 16 estudiants i s'atorgarà una placa commemorativa a cadascun d'ells. Així mateix, de manera paral·lela, es convocaran dos Premis Extraordinaris (millor alumne i alumna esportista), amb caràcter anual, per als millors expedients acadèmics que hagen finalitzat els seus estudis en una de les set universitats. El guardó consistirà en 2.000 euros i una placa commemorativa. La Fundació serà l'encarregada d'abonar l'import dels premis.