
La Universitat de València a través del Vicerectorat de Cultura i Societat organitza la VI Edició de la Universitat Estacional de La Canal de Navarrés en la localitat d'Anna sota el títol: “Integrant sostenibilitat, seguretat i etiquetatge nutricional en la Universitat Estacional d'Anna”
VI EDICIÓ UNIVERSITAT ESTACIONAL LA CANAL DE NAVARRÉS
Jornada sobre 'Hàbits saludables i activitat física: perspectiva de seguretat alimentària i implicacions nutricionals en la Universitat Estacional d'Anna'.
▶Inscripció necessària i gratuïta en: http://links.uv.es/w2e0IP8
(Possibilitat de transport gratuït anada i tornada a València)
Donat el caràcter públic de la Universitat de València, l'assistència a la VI Edició de la Uni. Estacional La Canal de Navarrés serà gratuïta.
Les places estan limitades, s'aniran cobrint per ordre d'inscripció.
.....................................................................................................
La temàtica pren com a punt de partida l'impuls de la població a tindre una autonomia, independència en el dia a dia, amb millor salut, amb més seguretat i amb major capacitat per a afrontar i superar diferents situacions. A més, dos factors de risc amb major influència negativa en les patologies cròniques són el sedentarisme i l'alimentació inadequada. Existeixen clares evidències de que la incorporació de l'alimentació amb una seguretat garantida i una activitat física regular, reporta beneficis importants i nombrosos per a la salut de les persones. Així mateix, aquestes s'inclouen com a hàbit saludable en totes les edats, ajudant a mitigar molts dels canvis que es produeixen en el cos retardant la dependència i augmentant l'autonomia. Amb aquesta perspectiva s'han organitzat les sessions per a aquesta Universitat Estacional a Anna, distribuïdes en dos dies en un enclavament únic: en el Palau dels Comtes de Cervelló.
.....................................................................................................
DIJOUS 8 DE MAIG DE 2025
11:00 h. Eixida des de València (des de l'Aulari de la Fac Farmàcia i Ciències de l'Alimentació)
12:30 h. Inauguració – Lloc: Sala Mozárabe.
Presidenta de la Mancomunitat de la Canal de Navarrés
Alcalde de Anna
Representant de la DIputació de València
Representant de Caixa Polpular
VR Dra. Ester Alba i Dra. M. Dolores Pitarch Garrido (Universitat de València)
Dra. Ana Juan-García (Universitat de València) – Coordinadora de la jornada.
13:00 h. Ponències - Sala de Plens.
Modera: Dra. Ana Juan-García
Ponent:
Dra. Ana Juan-García (Universitat de València) - Garantint els hàbits saludables des de la seguretat alimentària.
14:00 h. Dinar - Sala de Plens.
15:00 h. Ponències - Sala de Plens.
Modera: Dra. Ana Juan-García
Ponents:
Dr. Jesús Blesa Jarque (Universitat de València) - Alimenta els teus somnis
Dra. Cristina Juan García (Universitat de València) - Riscos nutricionals i riscos emergents en aliments.
Dra. Iris Usach Pérez (Universitat de València) - Pell sana, vida sana: combatint infeccions dèrmiques.
17:00 h. Visita Palau.
18:00 h. Retorn amb autobús des d'Anna (ens deixarà en la parada del tramvia Universitat Politècnica - Avda. dels Tarongers)
DIVENDRES 9 DE MAIG DE 2025
09:30 h. Eixida des de València (des de l'Aulari de la FAc Farmàcia i Ciències de l'Alimentació)
11:30 h. Sala Mozárabe.
Benvinguda segon dia
Dra. Ana Juan-García (Universitat de València) – Coordinadora de la jornada.
11:15 h. Ponències - Sala de Plens.
Modera: Dra. Ana Juan-García
Ponents:
Dra. Inmaculada Aparicio Aparicio (Universitat de València) - Activitat física i qualitat de vida.
Dra. Sara Molla Casanova (Universitat de València) - Exercici terapèutic per a lesions i patologies.
Dr. IrJaime Sebastià Rico (Clínica Nutricional de la Universitat de València) - Alimentació Saludable des de l'etiquetat alimentari.
13:30 h. Dinar
15:30 h. Ponències - Sala de Plens.
Modera: Dra. Ana Juan-García
Ponents:
Dra. Lucia Seguí i Dra. Claudia Bas-bellver (Universitat Politècnica de València) - Desenvolupament d'ingredients funcionals en pols a partir de residus d'hortalisses per a la formulació d'aliments més saludables i sost.
Dra. Paula Llorens Castelló (Universitat de València) - Els vegetals amb sabor a canvi: Nutrició i plaer sense carn.
17:00 h. Visita Palau.
18:00 h. Cata i cloenda.
Cata de productes del territori - La importància dels hàbits saludables.
19:00 h. Retorn amb autobús des d'Anna (ens deixarà en la parada del tramvia Universitat Politècnica - Avda. dels Tarongers)