
ORFEÓ UNIVERSITARI DE VALÈNCIA
Església de Sta. Maria d´Ontinyent
El pròxim divendres 15 de desembre a les 20.00, tindrà lloc a l'Església de Santa Maria d'Ontinyent el tradicional Concert de Nadal, a càrrec de l´Orfeó Universitari de València.
ORFEÓ UNIVERSITARI DE VALÈNCIA
Nerea Benavent, soprano i prof. de tècnica vocal
Juan Camilo Reyes, piano
Josep Vicent Balaguer, ajudant de direcció
Francesc Valldecabres, director
Fundat el 1947 al si de la Universitat de València, està format per estudiants, graduats i professors. Les activitats de l’Orfeó es realitzen amb el patrocini de l’Àrea d’Activitats Musicals de la FGUV i i gràcies a la col·laboració de la UVEG, GVA, IVC i l’Ajuntament de València.
L’activitat de l’OUV ha sigut molt intensa al llarg dels més de 75 anys d’història. Entre algunes fites trobem la gran quantitat de premis i reconeixements en certàmens arreu del món, les gires per tot Europa, els EUA, Filipines, la Xina o Rússia. L’OUV ha actuat amb agrupacions de prestigi com l’Orquestra de València, de RTVE, OBC, Filharmònica de Madrid, Junges Sinfonierorchester Hannover, bandes municipals de València i Castelló de la Plana, o amb grups com The Orlando Consort, Spanish Brass, Amores Grup de Percussió, The Choir of the Sidney Sussex College Cambridge i Orfeón Pamplonés, sota la direcció de D. Reuss, P. Pirfano, O. Alonso, E. García Asensio, L. García Navarro, M. Galduf, Y. Traub, M. Tabachnik, A. Witt, J. Collado, C. Soler, J. Casas, R. Alessandrini, C. Spering, Á. Albiach o J. Rutter. A més, ha realitzat una trentena de gravacions dels estils més variats.
Posseeix la Màxima Condecoració Universitària amb caràcter col·lectiu i la Fulla de Llorer de la Cultura de l’Associació València de Premsa, la Distinció de l’Orde de Jaume I, l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana, la Medalla d’Or de la Ciutat de València, la Medalla de la Universitat de València i la Medalla de la Universitat Politècnica de València, la Medalla al Mèrit en les Belles Arts de l’Acadèmia de Sant Carles, el premi Clars de Llum de la Universitat de València, la Medalla del Consell Valencià de Cultura i l’Insigne de l’Acadèmia de la Música Valenciana, a més d’estar reconeguda com a Entitat d’Utilitat Pública pel Ministeri de l’Interior.
L’OUV es caracteritza per l’interés en les apostes creatives més innovadores, la qual cosa ha fet que haga estat ben compromés amb el repertori actual, i ha estrenat a Espanya obres cabdals del repertori simfonicocoral, a més de fer estrenes absolutes dels grans creadors valencians com Òscar Esplà, Matilde Salvador, Francesc Llàcer Pla, Francisco Coll i un llarg etcètera. Amb aquesta intenció, crea el Projecte Residències, que promou l’escriptura coral entre els creadors valencians.
L’OUV crea cada vegada més espectacles interdisciplinaris i promou activitats entre el jovent universitari. Ha organitzat quatre edicions del FICU, Festival Internacional de Cors Universitaris, amb la participació de més de seixanta corals d’arreu del món, i dos programes Erasmus +. També crea diferents espais de formació i professionalització per a jóvens musics.