
L'aqüicultura es considera com un sector lliure de anisakis i és necessari mantindre el segell “anisakis-free” com a marca de qualitat definitòria del sector.
No obstant això, les espècies d'anisakis (Anisakis spp.) són ubiqües en la mar i poden arribar als peixos si s'alimenten amb peix en comptes de pinso. És convenient, per tant, mantindre una vigilància constant per a evitar infeccions associades a pràctiques i rutines de risc.
Els objectius d'aquest projecte són: identificar els riscos encara existents en aqüicultura i les seues causes, donar eines per a la seua avaluació i pautes per a evitar-los i explorar el risc real d'infecció per anisakis en aquelles pràctiques en les quals el peix s'alimenta amb peix fresc.
La consecució d'aquests objectius permetrà proporcionar pautes i eines de prevenció útils per als sectors implicats i els consumidors. Aquest projecte es desenvoluparà entre 2020-21 amb la col·laboració de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, a través del Programa Plenamar, cofinançat pel FEMP.