Logo de la Universitat de València Logo UV RCC-Harvard Logo del portal

Simposi Arts i Cultura, a l'RCC at Harvard University

  • 26 d’abril de 2017
Image de la noticia

La Universitat de València organitza un simposi sobre les arts en la Cort des de l'època medieval fins els temps moderns.

Com a resultat de l'acord entre la Universitat de València i el Real Colegio Complutense at Harvard University, el proper divendres 28 d'abril se celebrarà un simposi amb el títol “Arts and Court Cultures in the Iberian World (1400-1650)”. El professor de la Universitat de València Jorge Sebastián Lozano, del Departament d’Història de l’Art, ha coordinat aquesta activitat.

 

Les estratègies visuals de legitimització foren creixentment importants per a les monarquies ibèriques a finals de l'època medieval i durant la temprada edat moderna.

Els esforços dinàstics, diplomàtics i militars a la Mediterrània es convertiren en una propaganda efectiva, tant en la metròpoli com als territoris virreinals, com ara el sud d'Itàlia. Aquests esforços inclogueren l'arquitectura, tant efímera com permanent, la decoració dels palaus, els retrats de cort i la historiografia.

L'adveniment d'una Monarchia Hispanica en l'època dels Habsburg requerí d'acurades elaboracions de les identitats nacionals, religioses, racials i de gènere al llarg d'un mosaic de poblacions multiètniques i multilingües.

Aquest seminari té per objecte destacfar algunes d'aquestes estratègies i crear un f`rum de discusió sobre futures línies de recerca guiades per professors d'universitats espanyoles i americanes.

Una activitat que ha estat possible mercè a la col·laboració entre el Real Colegio Complutense at Harvard University i la Universitat de València, amb el suport de la Fulbright Commission i la Fundación BBVA.

 

Sessions incloses al programa:

  • Viceregal Palaces in the Dominions of the Crown of Aragon: Charting a Mediterranean Architecture. Prof. Mercedes Gómez-Ferrer (Universitat de València).
  • Icons of Dynastic Authority. Sofonisba Anguissola at Her Majesty’s Service. Prof. Jorge Sebastián (Universitat de València).
  • Facing the Infidel Other: Visual Battle Narratives and Royal Entries by Spanish Habsburg Monarchs. Dr. Borja Franco (UNED, Madrid).
  • The Case of the Missing Moors: Triumphal Entries in Viceregal Palermo, Messina, and Naples. Prof. Cristelle Baskins (Tufts University).
  • Comentarios finales y discusión de resultados con el Prof. Felipe Pereda (Harvard University).

 

Per a més informació, sequisca aquest enllaç:

http://rcc.harvard.edu/event/arts-and-court-cultures-iberian-world-1400-1650