Logo de la Universitat de València Logo Departament d'Astronomia i Astrofísica Logo del portal

.
.
.
.

L'univers dins d'un ordinador

  • 2 de març de 2017
Imatge conferència V. Quilis a la CAC

Cicle "Astronomia en la Ciutat de les Arts i les Ciències". Conferència "L'univers dins d'un ordinador" a càrrec de l'astrofísic de la Universitat de València, Vicent Quilis. De lliure accés, prèvia inscripció, se celebrarà el dijous, 2 de març en l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències a partir de les 19:30 hores.

L’univers està format per grans estructures, com a galàxies i cúmuls de galàxies, que s’agrupen formant patrons irregulars i amb certes peculiaritats.

La distribució de les galàxies en l’univers i les seues preferències, a l’hora d’agrupar-se, ens permeten obtindre informació sobre els primers instants de l’univers i dels processos físics que governeu la seua posterior evolució.

En les últimes dècades, nous telescopis i instruments, cada vegada més sofisticats ens han permés realitzar cartografiats més complets de l’univers.

Simultàniament, el desenrotllament de supercomputadors, cada vegada més potents, i d’una nova generació de codis numèrics han possibilitat simular la formació i evolució de les estructures de l’univers. La comparació observada i simulada entre els universos ha provocat el major avanç en la història del nostre coneixement sobre el cosmos.

_____________________________________________________________

 

Després de la conferència es farà una observació amb telescopis de la Lluna, Venus i Mart. 

_____________________________________________________________

 

19:30 hores. Auditori Santiago Grisolía. Museu de les Ciències. Lliure accés prèvia inscripció

 

Més informació sobre el cicle "Astronomia en la Ciutat de les Arts i les Ciències"

 

 

 

 

 

Imatges: