• .
 • .
 • .
     
Amparo Latorre, Joaquín Baixeras i Cristina Vilanova.

Investiguen a l’Albufera bacteris que poden eliminar compostos tòxics i contaminants de forma controlada

14/09/16

Un equip científic de l’Institut Cavanilles de la Universitat de València ha descrit a l’Albufera diverses comunitats bacterianes que degraden els compostos tòxics de les plantes de què s’alimenten. La investigació sobre aquests microorganismes presents al tub digestiu de larves de dos tipus de papallones s’ha publicat en la revista Frontiers in Microbiology i es pot aplicar a l’eliminació controlada de làtex i alcaloides d’ambients contaminats.

[Llegir més]

  equipo-biotechvana

  Presentación servicios TIC Biotechvana

  09/09/16

  El próximo lunes 19 de septiembre a las 12:00 Biotechvana dará una charla presentación de 20/30 minutos sobre sus servicios y sus colaboraciones con el instituto en el aula de seminarios ICBiBE (SS6). La presentación se centrará en sus servicios TIC (tecnologías de la información y la comunicación), servicios web, programación, etc... aunque también habrá un hueco para nombrar algunos servicios NGS y bioinformática general.

  Un estudi avalua l’efectivitat dels fàrmacs per a hepatitis C causada per diferents genotips del virus

  29/07/16

  Investigadors de Fisabio, la Universitat de València i el Centro de Investigación Biomédica en Epidemiología y Salud Pública de l’Instituto de Salud Carlos III han evidenciat diferències significatives entre els genotips del virus de l’hepatitis C quant a la susceptibilitat que podrien presentar a alguns fàrmacs. En l’estudi s’han analitzat més de 100 mutacions en 2.900 virus aïllats de pacients d’arreu del món.

  [Llegir més]

   Cristina Vilanova i Manel Porcar, en el Parc Científic de la Universitat de València

   Investigadors de la Universitat proposen integrar l’anàlisi ecològica en els estudis de seqüenciació massiva de mostres biològiques

   27/07/16

   Cristina Vilanova i Manuel Porcar, investigadors de l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes de la Universitat de València i del CSIC, han proposat un canvi en la manera com es duen a terme els estudis sobre la composició microbiana de mostres biològiques mitjançant seqüenciació massiva. L’article, publicat en la revista 'Nature Microbiology', planteja que les dades massives s’han d’integrar amb criteris de cultiu microbià innovadors, i interpretar-les des del punt de vista ecològic.

   [Llegir més]

    Tindre dos cromosomes X podria protegir de l’efecte de les mutacions i explicar les diferències d’envelliment entre sexes

    06/07/16

    Investigadors de l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva, en col·laboració amb la Universitat d’Oxford, han publicat en la revista 'Biology Letters' un estudi que suggereix que les diferències d’envelliment entre sexes, un fenomen molt estès en la natura, podrien ser degudes en part a l’efecte protector de tenir dues còpies del cromosoma sexual X.

    [Llegir més]

      
      
     Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies