Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Estudis Hispànics Avançats: Aplicacions i Investigació Logo del portal

Vols participar en Diablotexto?

  • 23 de març de 2017

La revista de crítica literària Diablotexto Digital, de la Universitat de València, invita als investigadors interessats a presentar, fins al pròxim dia 30 d’abril, articles originals i inèdits sobre la literatura en espanyol del segle XXI.

El segon volum de Diablotexto Digital, monogràfic titulat “Escriptures del segle XXI” veurà la llum aquest 2017. Per aquest motiu la revista ha obert un termini per a la recepció d’articles originals fins al pròxim 30 d’abril.

Com s’indica en la web de la revista, la proposta del monogràfic se sintetitza en aquestes dues línies principals d’indagació: “l’escriptor enfront a la seua escriptura i el seu entorn; la literatura en espanyol en el segle XXI: estat de la qüestió.” Des de la revista, proposen l’exploració del paper de l’escriptor i la creació literària en la societat globalitzada, ja siga a través d’estudis de casos paradigmàtics o mitjançant contribucions que, amb visió panoràmica, analitzen aspectes propis de la literatura actual i els posicionaments crítics que suscita. A més, també s’espera afiançar en aquest volum nous gèneres com el microrrelat i arribar al desenvolupament de la novel·la negra als nostres dies o la destacada aposta per l’autoficció.

  • Primer nombre de Diablotexto

El primer volum de la revista Diablotexto Digital fou publicada el passat any i va estar dedicada a “Historieta i Societat”. Si t’interessa, podràs trobar en ell estudis crítics i ressenyes.