UVCulturaExtensió UniversitàriaUniversitat de València Logo del portal

Conferència de Joan F. Mira titulada “Els Borja, una història irrepetible, una llegenda”

  • 19 de gener de 2017
Foto Joan F. Mira

Aquesta conferència està emmarcada dins del cicle de conferències que el Servei d’Extensió Universitària ha organitzat per als alumnes de La Nau Gran per al curs acadèmic 2016-17.

La conferència tindrà lloc el dimecres 25 de gener a les 18:00 hores a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina i Odontologia.

L’assistència és obligatòria per a les persones que hi estan matriculades i que hauran de signar en la llista de control.

La llista de signatures estarà disponible des de les 17:00 hores fins a l’inici de la conferència, així com durant 30 minuts després de la seua finalització.

Per a la resta de persones, l’entrada és lliure i l’aforament limitat. Les persones matriculades tindran prioritat d’accés a la sala.

Joan F. Mira és escriptor, antropòleg i sociòleg valencià. És llicenciat en Filosofia per la Universitat Lateranense de Roma, i doctor per la Universitat de València. Ha treballat com a catedràtic d’institut i professor de Grec a les universitats de València i Jaume I de Castelló. És membre de l’Institut d’Estudis Catalans i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i actualment també és el president d’Acció Cultural del País Valencià.

És autor de més de 40 llibres, que van des de les ciències socials i l’assaig fins a la narrativa, la divulgació, i la traducció de textos clàssics fonamentals. com els “Evangelis”, la “Divina Comèdia” o “L’Odissea”. Entre altres és autor de les novel·les “Els treballs perduts”, “Purgatori” i “El professor d’història”’, els assaigs “Crítica de la nació pura”, “La nació dels valencians” així com les biografies de Sant Vicent Ferrer i Vicent Blasco Ibáñez. Ha recollit les seues memòries de joventut a “El tramvia groc”. I, a més, ha publicat diversos reculls d’articles i més de mig centenar de publicacions acadèmiques.

Ha sigut guardonat amb tots els premis més importants de la nostra literatura. És un gran coneixedor d’aquesta poderosa família valenciana que va viure al cor de la Itàlia del Renaixement; sobre ella ha publicat l’assaig “Els Borja. Família i mite” i la novel·la “Borja Papa”.

El passat 1 de desembre se li va concedir la Medalla d’Honor de la Universitat de València.