University of Valencia logo Logo Scientific Culture and Innovation Unit - Chair for Scientific Dissemination Logo del portal

José Viña rep la Medalla Albert Struyvenberg de la European Society for Clinical Investigation

  • May 22nd, 2017

José Viña Ribes, catedràtic de Fisiologia de la Universitat de València, ha rebut la Medalla Albert Struyvenberg de l’European Society for Clinical Investigation (ESCI) del 2017, un reconeixement que aquesta societat concedeix anualment a un científic pels seus destacats mèrits en el camp de la recerca clínica.


 

El lliurament de la medalla s'ha produït durant la reunió científica anual de l’ESCI a Gènova (Itàlia) del 17 al 19 de maig.

El doctor Viña ha centrat les seues recerques en l’envelliment i els radicals lliures, les malalties associades a l’envelliment com la malaltia d’Alzheimer, les alteracions metabòliques durant l’envelliment i la fragilitat associada al mateix. En l’actualitat, investiga els gens específics que expressen les persones centenàries i la seua regulació mitjançant dieta i exercici. És, a més, el director de la Línia de Recerca de Metabolisme i Dany Orgànic-Envelliment i malalties associades de la Fundació INCLIVA.

El professor Viña és doctor honoris causa per la Université de Rennes 2 a França. També ha sigut nomenat doctor honoris causa per la Universitat Argentina de Buenos Aires.

 

Sobre l’ESCI

L’European Society for Clinical Investigation va ser fundada en 1967 com una societat que tenia com a objectiu la integració dels científics i clínics de tota Europa amb interés en el descobriment dels mecanismes de les malalties. L’ESCI és un fòrum de discussió, debat i trobada per a promoure l’avanç de la ciència de la recerca clínica. Aquesta societat publica la revista European Journal of Clinical Investigation.