Universitat de València Logo del portal

 

Ana Illueca, ceramista valenciana

  • 4 de maig de 2020
Ana Illueca

La ceramista Ana Illueca ha creuat l'oceà. La valenciana ha portat una mostra del seu treball a la setmana del disseny a Nova York (ICFF NYV), una fira especialitzada en la qual es donen cita entorn de 900 expositius i 38.000 visitants.

D'aquesta forma, Illueca planteja una mostra en la qual uneix la tradició de la ceràmica valenciana a través de peces de fang que plena de relats. Aquesta terrissaire trasllada a cada peça histories que connecten amb l'usuari per la seua actualitat i per la seua particular visió. Conceptes fets amb fang en els quals, per exemple, aconsegueix que una tassa ja no siga una tassa, siga la forma en la qual una persona reclama la seua dignitat.

Dins d'aquesta reinterpretació de la ceràmica tradicional trobem les seues peces de ‘El reflex del Komorebi’, realitzades amb una tècnica de decoració que els moriscos van deixar com a llegat i que s'hi haja present en els principals edificis de la ciutat de València com són l'Ajuntament o el Mercat Central. Aquesta obra basada en plats i atuells, parla de la llum de València a través dels tarongers i palmeres que omplin els seus carrers, i com aquest joc de llums i ombres plena les voreres de la ciutat.