Universitat de València Logo del portal

 

El llegat de Punt Mobles

  • 6 d’abril de 2021
Punt Mobles

El llegat de Punt Mobles és la història del disseny valencià i en la seua memòria estan presents les diferents generacions de dissenyadors valencians i una bona representació del disseny europeu dels últims trenta anys.

Des dels més joves als més consagrats, des de Cul de Sac, Vicente Blasco, Manolo Bañó, Pedro Miralles, Manuel Lecuona, José Juan Belda, Isabel Martínez, L'Últim Crit, Jorge Pensi, Carme Pinós, Pepe Cortés, Marcelo Alegre, Alejandro Miñana, Ana Mir, Emili Pedrós, Juan Manuel Ferrero, Borja Garcia, Jorge Cortés, René Wansdronk, Dylon, Wheeler i Van der Broeke, fins a tota l'àmplia obra de Terence Woodgate, Lola Castelló i Vicent Martínez.

També està present la realització de projectes d'equipaments públics, com la Planta Noble de les Corts Valencianes, la Biblioteca Nacional Valenciana en Sant Miquel dels Reis, o els projectes realitzats en col·laboració amb arquitectes com Rafael Moneo, Giorgio Grassi, Pedro Feduchi, Julián Esteban Chapafría, Manuel Portaceli, Carles Salvadores, Juan Añón, Gema Martí i uns altres, destinats a equipaments de biblioteques, àmbits museístics i culturals, institucions, indústries o comerços.

El llegat de Punt Mobles conté publicacions sobre l'evolució del disseny a Espanya durant els anys 1980, 1990 i 2000; registres de notes de premsa i articles publicats sobre els dissenys produïts; conferències impartides; correspondència amb entitats i dissenyadors, i projectes presentats en fires internacionals. No falten els dossiers amb la informació tècnica i la planimetria dels dissenys, així com les carpetes amb dibuixos de dissenys, diapositives i cds amb les imatges dels productes.

El llegat inclou, igualment, l'edició gràfica de catàlegs i comunicacions des dels antecedents de l'empresa Pam i Mig a la fundació i història de la companyia Punt Mobles. L'arxiu conté publicacions de tota l'obra gràfica realitzades pels dissenyadors gràfics Nacho Lavernia, Pepe Gimeno i Isabel Martínez per a Punt Mobles.