Les nostres investigadores participen en l'II Congrés Internacional de la Societat Científica Espanyola de Psicologia Social.
El II Congrés Internacional de la Societat Científica Espanyola de Psicologia Social i XIII Congrés Nacional de Psicologia Social és la trobada científica de psicòlegs socials més important celebrat cada dos anys a Espanya. L'última edició s'ha celebrat en el Centre de Congressos d'Elx (Alacant), del 20 al 22 d'octubre de 2016 amb la participació d'investigadores del Grup d'investigació en Benestar Psicosocial en Infància i Adolescència-BIPSIA.
El programa del congrés va ser molt extens, amb simposis, taules temàtiques i posters, girant al voltant de cinc àrees temàtiques:
- processos psicosocials intrapersonals;
- processos i relacions interpersonals;
- psicologia dels grups i relacions intergrupals;
- psicologies socials aplicades; i
- altres àmbits d'estudi de la psicologia social.
Es van celebrar a més dos conferències internacionals convidades amb Gerald L. Clore de la Universitat de Virgínia i Juan M. Falomir Pichastor de la Universitat de Ginebra.
Les nostres investigadores van participar el dia 21 d'octubre al matí, en la taula temàtica 2. Psicologia de les relacions intergrupals. Sofia Buelga i Jessica Ortega-Barón van parlar de "La Influència del clima familiar i del grup d'iguals en adolescents agressors de ciberbullying".
Eixe mateix dia a primera hora de la vesprada, Sofia Buelga va prendre part en el simposi 8.Psicosociologia del benestar infantil i adolescent, exposant el seu treball sobre "El ciberbulling en xiquets i adolescents: una anàlisi des del model ecològic".
En la segona sessió pòster en l'apartat sobre Psicologia Jurídica, Buelga i Ortega-Barón van donar a conéixer els instruments desenvolupats pel Grup Bipsia i van parlar de les propietats psicomètriques de les escales revisades de ciberbullying (CybVic_R, CybAG_R).
En la mateixa sessió pòster però en la secció de Psicologia social de la infància i l'adolescència, Laura Carrascosa i María Jesus Cava van compartir el pòster "B-positive: un programa d'intervenció per a previndre la violència de parella i la violència entre iguals en adolescents". Al mateix temps que Jessica Ortega-Barón i Sofía Buelga van exposar un altre pòster titulat "Influència dels microsistemes socials des de la perspectiva ecològica en adolescents dependents a les xarxes socials".
Ja l'endemà dissabte 22, Laura Carrascosa i María Jesús Cava van participar en la taula temàtica 19. Psicologia social de la infància i l'adolescència, en la qual van compartir la seua ponenecia "Comunicació familiar i autoconcepte en adolescents implicats en violència de parella".
Paral·lelament al nodrit programa científic, es va desenvolupar un interessant programa social durant el qual es van visitar alguns de dels llocs més emblemàtics de la ciutat, com el Palmerar o la Basílica de Santa María.