Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Bàsquet l'Alqueria del Basket Logo del portal

Doble jornada de formació al maig amb Rubén Burgos i Santi Pérez (12/05) i Arturo Ortiz (26/05)

  • 30 d’abril de 2021
cartell de la doble jornada 2021

Les jornades de formació d'entrenadors de la Càtedra de Bàsquet de L’Alqueria del Basket, organitzades al costat de la Universitat de València i el suport de CaixaBank, continuen més actives que mai. El mes de maig arriba amb dos nous clínics, un amb l'entrenador i l'ajudant del primer equip femení del Valencia Basket Rubén Burgos i Santi Pérez i un altre amb el preparador físic Arturo Ortiz.

Dimecres que ve 12 de maig a les 20:00h tindrà lloc la jornada de Burgos i Pérez i el dimecres 26 de maig també a les 20:00h se celebrarà la formació protagonitzada per Ortiz. Ambdues es podran seguir tant de manera presencial en L’Alqueria del Basket –si la situació sanitària ho permet- com a en línia, una de les novetats del programa d'enguany. Es pot veure en directe i en diferit. Aquells entrenadors que vulguen validar les hores amb els cursos de la FBCV i la FEB han de veure-ho en directe en línia o presencial.

Rubén Burgos i Santi Pérez compartiran el dia 12 amb els tècnics presents els seus coneixements sobre la: “Preparació de Partit. Proposta de setmana i exercicis”. Per part seua, Arturo Ortiz, el dia 26 il·lustrarà als entrenadors amb un “Model de Preparació Física integrada en Bàsquet”.

Sobre Rubén Burgos i Santi Pérez, són entrenador principal i ajudant, respectivament, de la primera plantilla femenina del Valencia Basket. Tots dos compleixen la seua quarta temporada en el cos tècnic, amb la qual han aconseguit diverses fites. En la campanya 2017/18 van ascendir a l'equip de LF2 a LF Endesa. En la seua primera temporada en la màxima categoria Valencia Basket va quedar entre els quatre millors equips de la competició. Enguany, el combinat taronja va per la seua tercera final de la temporada, havent alçat el títol d'EuroCup Women a l'abril, el primer en la història de la secció femenina del club.

Respecte a Arturo Ortiz, és Llicenciat en Educació Física per la Universitat Politècnica de Madrid. Actualment és plusmarquista nacional de salt d'alçada, a més d'haver sigut fins a tres 3 ocasions olímpic. En bàsquet ha treballat amb jugadors com Jaime Fernández, Xabi López Arostegui, Toko Shengelia, Daniel Clark o Ilimane Diop. També va ser entrenador de salt d'alçada del CAR de Madrid des de 2004-2016 i ha sigut preparador físic de Jesús Carballo, Virginia Ruano, Gal·la León, María Jiménez, David Antona i l'Equip Nacional de Gimnàstica Rítmica. La participació en les xarrades, compten enguany com a novetat amb la certificació de la Universitat de València. D'altra banda, es continua comptant amb el suport de la Federació de Bàsquet de la Comunitat Valenciana i l'activitat serà vàlida per a computar les seues hores com a pràctiques dels cursos d'entrenador de la FBCV i la FEBR.

Inscripció i forma de pagament

La inscripció per a les jornada de formacións ja estan obertes i tenen un cost cadascuna de 12€. En cas d'assistir a les dues, el preu total és de 20€.

El pagament s'haurà de realitzar a través de la web de la Càtedra en aquest enllaç: https://esdeveniments.uv.es/.

L'aforament serà limitat, per la qual cosa les places presencials disponibles podrien esgotar-se abans del final del termini d'inscripció.

CaixaBank, clau en la formació dels entrenadors

Des de fa ja diversos anys, la labor de CaixaBank en el foment de la formació d'entrenadors a Valencia Basket està sent decisiva, aportant fons per a la contínua formació dels nostres entrenadors a través de diferents iniciatives.

Les jornades de formació obertes tornaran a comptar enguany amb el suport de l'entitat, que farà possible una vegada més que els millors ponents compartisquen experiència amb tots els inscrits.

WhatsApp Formació d'entrenadors

Els entrenadors interessats a rebre informació sobre les pròximes jornades de formació, poden enviar un WhatsApp sol·licitant-ho de forma totalment gratuïta al 683 16 83 11.