Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible Logo del portal

Formació en ODS per a l'alumnat del Màster Universitari en Cooperació al Desenvolupament

  • 2 de novembre de 2022
Mapamundi

La Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible de la Universitat de València va oferir el passat 7 d'octubre una sessió de formació sobre l'Agenda 2030 en el Màster Universitari en Cooperació al Desenvolupament.

Durant la formació, es va transmetre a l'alumnat els elements clau per a comprendre a fons els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS): des dels seus antecedents -els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni-, a les seues característiques fonamentals i els seus principis d'aplicació a nivell global. La formació va incloure també elements per a la reflexió i l'elaboració per part de l'alumnat d'una mirada crítica sobre la situació d'insostenibilitat global, les diferents visions del “desenvolupament” i el potencial de l'Agenda 2030 per a construir una societat global sostenible. En la sessió es van combinar explicacions amb debats i exercicis pràctics de diversos temes, com la interconnexió de tots els elements de l'Agenda i les interaccions (tant positives com negatives) que poden donar-se entre els diferents ODS.

El Màster en Cooperació al Desenvolupament (MCAD) té com a objectiu formar a professionals i investigadors/as especialitzades en cooperació per al desenvolupament des d'una visió interdisciplinària. Reuneix persones amb diferents especialitats acadèmiques, trajectòries professionals i països de procedència. En aquesta edició, estan participant persones de l'Argentina, l'Equador, Espanya, Mèxic, el Regne Unit i Ucraïna, entre altres països.

carátula

 

carátula