Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible Logo del portal

Lliurament de la II edició dels Premis TFG, TFM i Tesis de la Càtedra ODS de la Universitat de València

  • 6 d’abril de 2022
Sesión de entrega de premios
Durant la sessió de lliurament dels premis.

La Càtedra de cooperació i desenvolupament sostenible de la UV va entregar la segona edició dels seus premis, al mateix temps que va presentar la seua última publicació.

El dijous 24 de febrer va tindre lloc la cerimònia de lliurament de la segona edició dels premis TFG, TFM i Tesis que organitza la Càtedra de cooperació i desenvolupament sostenible de la Universitat de València referent a l'eix persones dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

L'esdeveniment va comptar amb la presència i paraules de la Directora General de Cooperació Internacional al Desenvolupament de la Generalitat Valenciana, Xelo Angulo, el Vicerector d'Internalització i Cooperació de la UV, Carles Padilla Carmona, i la Directora de la Càtedra de Cooperació i Desenvolupament sostenible - eix persones, María Alcantud Díaz.

Amb un sabor agredolç i amb la repulsa expressada pels presents referent al conflicte que s'estava desenvolupant a Ucraïna, l'esdeveniment també va comptar amb la intervenció d'Ana Alcaraz, fundadora de la Consultoria Esfera Social, per a la presentació de la “Guia estratègica per a la consecució dels ODS Eix persones” una guia que, en paraules de la mateixa Ana, part del principi de corresponsabilitat de tots/as (administracions públiques, com la GVA, universitats i ciutadans/as) i que pretén “guiar (a alumnat, PDI i PAS) en el laberint de la consecució dels ODS en la universitat: la seua integració en el dia a dia”.

La guia proposa tres compromisos per cadascun dels cinc ODS de l'eix persones, amb la finalitat d'integrar 15 compromisos en total en el dia a dia.

Després de la presentació, va arribar el moment més esperat: el lliurament de premis. Molt contentes perquè s'han presentat més treballs que en la primera edició, en paraules de la directora de la Càtedra ODS: “encara queda molt per fer, ja que en la modalitat d'arts i humanitats de les categories de TFG i TFM no hi ha hagut cap candidatura”.

Treball de Fi de Grau (TFG)

  • Modalitat Ciències, Ciències de la Salut i Enginyeria, dotat amb un diploma i un premi de 400 €, s'atorga a Pablo Soriano González, per “Estimació de la contaminació atmosférica durant el confinament per la COVID-19 a partir de mesures de superficie i dades de satèl·lit”.
  • Modalitat Ciències Socials i Jurídiques, dotat amb un diploma i amb un premi de 400€, se atorga a Clara Torres Maña, per “Transversality and Sustainable Development Goals in Primary English”.
  • Modalitat Arts i Humanitats, dotat amb un diploma i amb un premi de 400 €, ha quedat desert.

Treball de Fi de Màster (TFM)

  • Modalitat Ciències, Ciències de la Salut i Enginyeria, dotat amb un diploma i un premi de 400 €, se atorga a José Luis Sánchez Jiménez, per “Uso de medias de compresión en mujeres con lipedema: efectos en la temperatura superficial”.
  • Modalitat Ciències Socials i Jurídques, dotat amb un diploma i amb un premi de 400€, se atorga a Isabel Soler Marchante, per “Trabajando por la misma utopía elaboración de un plan de acogida para sellent inspirado en el «modelo riace»”.
  • Modalitat Arts i Humanitats, dotat amb un diploma i amb un premi de 400 €, ha quedat desert.

Tesi Doctoral

  • Dotat amb un diploma i amb un premi de 600€ s'atorga a Alba González Timoneda, per “Vivencias en relación con la Mutilación Genital Femenina y capacitación para su abordaje desde los diferentes actores institucionales implicados en Valencia.”