Logo de la Universitat de València Logo Càtedra Jean Monnet. Serveis Econòmics d'Interés General en el marc de la cohesió social i territorial Logo del portal

La Universitat de Tardor d'Alaquàs aborda la participació ciutadana en la democràcia de la UE

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 11 de novembre de 2022
Foto Alaquàs.

La Universitat de València i el mòdul Jean Monnet per a la Integració de la ciutadania en la democràcia de la UE han organitzat la 5a edició de la Universitat de Tardor d'Alaquàs, sota el títol ‘Participació dels ciutadans en la democràcia de la Unió Europea. La Unió Europea i la seua ciutadania’.

El 10 de novembre, es castell-Palau d’Alaquàs va acollir aquesta Universitat Estacional, que enguany celebra la seua cinquena edició. Dirigida al públic en general, aquesta jornada pretén aprofundir en el coneixement dels drets polítics i democràtics i el seu exercici en l'àmbit de la Unió Europea.

L'acte inaugural, a les 9:30 hores, va comptar amb la participació d'Antonio Saura Martín, alcalde d'Alaquàs; Ester Alba Pagán, vicerectora de Cultura i Societat (UV);  María Jesús García García, coordinadora de la jornada (UV); y un/a representant de la Diputació de València i de Caixa Popular.

A continuació, María Jesús García, professora del Departament de Dret Administratiu de la UV i directora del ‘Mòdul Jean Monnet Participació dels ciutadans en la democràcia de la Unió Europea, va impartir una conferència titulada ‘Participació dels ciutadans en la democràcia de la Unió Europea’.

El catedràtic de Geografia Humana (UV) Joan Romero González, va abordar les ‘Conseqüències de la pandèmia i la guerra a Europa’. El professor Romero va compartir amb l'auditori les seues reflexions sobre el moment crucial que travessa la Unió Europea, doncs les decisions que s'adopten en aquests moments poden determinar si es consolida el projecte polític o s'accentua la crisi existencial i de legitimitat que fa temps s'evidencia.

La Universitat de Tardor d'Alaquàs finalitzà amb un debat entre el públic assistent i ambdós conferenciants, i va concloure amb l'acte de clausura.

Aquest esdeveniment ha sigut organitzat per la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Cultura, Territori i Societat; i el mòdul Jean Monnet Citizens´integration into European Union democracy, cofinançat pel programa Erasmus+ de la Unió Europea; en col·laboració amb l'Ajuntament d'Alaquàs, la Diputació de València i Caixa Popular.