Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Nova Transició Verda Logo del portal

Aurora Pedro intervé en el Fòrum d'Economia de Camp de Morvedre

  • 27 de novembre de 2020
Image de la noticia

Unes jornades en què, responsables estatals, autonòmics i municipals van debatre amb experts en política, economia i societat sobre el futur del turisme, per rellançar el sector i plantejar nous reptes davant el COVID-19, assenyalant com a claus la digitalització, la col·laboració i la diferenciació.

El passat divendres 27 de novembre va tenir lloc el Fòrum d'Economia de Camp de Morvedre, organitzat per Levante-EMV es van reunir, a Canet d'en Berenguer, representants de la política, l'economia i la societat amb l'objectiu d'analitzar el futur del turisme i el desenvolupament de les ciutats saludables tant des del sector públic com del privat.

Entre els aspectes clau que es van assenyalar durant el Fòrum, per aprofitar les oportunitats de el nou model, van ser la digitalització, la col·laboració i la diferenciació.

A la cita van participar el secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés; el 'número 2' de la ministra Reis Maroto que va exposar el Pla de modernització i competitivitat de el sector turístic basat en la transformació de el model, la sostenibilitat, la digitalització i el desenvolupament de producte turístic; l'alcalde de Canet d'en Berenguer, Pere Antoni Chordà, que va exposar les claus de el model turístic a desenvolupar i va anunciar la posada en marxa d'un projecte tecnològic que reunirà 150 localitzacions i permetrà conèixer a al turista.

Des de la Generalitat, va participar Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, qui va detallar els eixos de les accions per al turisme que s'han posat en marxa des de l'administració i ha apuntat que "hem de ser capaços d'emocionar al visitant" i que "El sector té futur. El repte més gran d'ara és que el teixit productiu lligat al turisme arribe viu a la següent emboscada"; Natalia Antonino, regidora de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt.

Com expertes en el sector, va intervenir Aurora Pedro - directora en la Universitat de València de la Càtedra Interuniversitària de Nova Transició Verd, doctora en Economia i consultora de l'Organització Mundial de la Turisme-, que va destacar les bones perspectives de cara a el futur del turisme. També com a expertes en el sector, van participar Maria Albaicín Tutela - presidenta de la comissió de Turisme de l'Associació d'Empresaris del Camp de Morvedre (Asecam) - i Raquel Gómez - portaveu de l'Associació Valenciana per al Foment de l'Economia del Bé Comú .

Per finalitzar, Vicky Sevilla, xef guanyadora de el premi Jove Promesa de la Comunitat Valenciana i finalista del Premi Cuiner Revelació 2020 valoritzant la gastronomia valenciana i qui va reivindicar la necessitat de fidelitzar el visitant nacional.

 

Imatges: