Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Nova Transició Verda Logo del portal

La Càtedra de Nova Transició Verd en Turisme (UV) va mantenir reunió de treball amb Visit València i Rebecca Johnson, Sènior Changemaker de l'Global Destination Sustainability Movement

  • 16 de febrer de 2021
Image de la noticia

Es reuneixen amb Rebecca Johnson els integrants del grup de treball encarregat de la incorporació de la ciutat de València al GDS Index per a aprofundir en els coneixements dels seus indicadors i apuntar pautes d'actuació per a l'elaboració de l'informe que serà presentat com a avaluació de la ciutat.

El passat 16 de febrer va tenir lloc la reunió en línia de la Càtedra de Nova Transició Verda a Turisme de la Universitat de València amb l'equip responsable de el desenvolupament de l'Destination Sustainable Index (GDS Index) per part de la Fundació Visit València i amb la Sènior Changemaker Rebecca Johnson (Global Destination Sustainability Movement).

Com és sabut, la Fundació Visit València -DMO de la destinació Ciutat de València- en col·laboració amb Global Òmnium va elaborar el primer estudi sobre la petjada de carboni de l'activitat turística en una destinació turística urbà com la ciutat de València. En aquesta línia d'avanç cap a un destí més sostenible, la Fundació s'ha integrat al Global Destination Sustainability Movement. L'elaboració del Destination Sustainability Index constitueix un desenvolupament clau en el procés de liderar l'avanç cap a un destí sostenible a la ciutat de València.

La col·laboració amb la Càtedra de Nova Transició Verda en Turisme de la Universitat de València s'emmarca en aquest procés de desenvolupament i anàlisi d'indicadors vàlids en aquest procés continu cap a la sostenibilitat turística.

En aquesta reunió, Rebecca Johnson va assenyalar els aspectes claus per aconseguir la incorporació de la ciutat de València al GDS Index, convertint-se així en una destinació turística amb certificació sostenible. Així mateix, ha remarcat la importància que té que sigui la Fundació, en col·laboració amb institucions com la Càtedra d'Nova Transició Verd de la UV, qui lidere la posada en marxa d'un procés que ha d'implicar progressivament a tots els stakeholders de la destinació turística.

Com bé expressa el GDS Movement, es tracta d'un moviment que "ajuda a les destinacions a co-crear la seva estratègia de turisme i esdeveniments, avaluació comparativa i en la millora del seu acompliment en sostenibilitat, construint capacitat per transformar la cadena de valor i catalitzar la regeneració ".

És el moment de posar-se en marxa i treballar per una ciutat i destinació turística sostenible que aposti per un creixement regeneratiu.