Logo de la Universitat de València Logo Grup de Creixement Cristal·lí i Caracterització de Semiconductors (CRECYCSEM) Logo del portal

El grup CRECYCSEM organitza la jornada científica AOFAT: avanços en òxids II-VI per a electrònica, sensat i tecnologies fotòniques

  • Grup de Creixement Cristal·lí i Caracterització de Semiconductors (CRECYCSEM)
  • 31 d’octubre de 2012
(a) Mapa d'un escaneig Renninger (b) Capa de ZnO prima. (c) Cristalls de CdO (MOCVD) (d) Nanoestructures de ZnO
(a) Mapa d'un escaneig Renninger (b) Capa de ZnO prima. (c) Cristalls de CdO (MOCVD) (d) Nanoestructures de ZnO

La Fundació Universitat-Empresa, ADEIT, va ser l'escenari de la Jornada Científica AOFAT (Advanced Oxides For Advanced Technologies), un esdeveniment patrocinat pel projecte PROMETEO 2011/035 i recolzat per la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana.

ProgramaSota la coordinació del destacat expert en el camp, Vicente Muñoz Sanjosé, i el comitè organitzador encapçalat per M. Carmen Martínez Tomàs i Laura Olivares, la jornada va reunir destacats investigadors en l'àmbit dels òxids avançats II-VI per a explorar les últimes innovacions en electrònica, sensat i tecnologies fotòniques..

El Grup de Creixement Cristal·lí i Caracterització de Semiconductors (CreCYCSem), format per investigadors de la Universitat de València, l'Institut Jaume Almera (CSIC) de Barcelona i la Universitat del País Basc, va destacar la importància de la seua activitat investigadora, centrada en el creixement cristal·lí de materials avançats, la caracterització morfològica i estructural, així com l'avaluació de propietats físiques, especialment les òptiques i defectes.

La jornada va comptar amb un programa ple de conferències d'experts, destacant presentacions com "Slope selection-driven Ostwald ripening in ZnO thin film growth" per D. Alejandro González González i "ZnO nanoparticles grown on different substrates" pel Dr. SreeKumar Rajappan. La vesprada va incloure una taula rodona sobre aspectes col·laboratius i línies de desenvolupament, concluint amb la clausura i acomiadament.

La Jornada Científica AOFAT no solament va fomentar l'intercanvi de coneixements i experiències entre investigadors de primer nivell, sinó que també va consolidar la posició de València com epicentre de la recerca en òxids avançats i tecnologies emergents.