Logo de la Universitat de València Logo Grup de Creixement Cristal·lí i Caracterització de Semiconductors (CRECYCSEM) Logo del portal

I Mediterranean Meeting of Young Researchers in Optics

  • Grup de Creixement Cristal·lí i Caracterització de Semiconductors (CRECYCSEM)
  • 18 d’abril de 2024
I Mediterranean Meeting of Young Researchers in Optics

L'estudiant de doctorat, Carolina Fernández Saiz, participarà en la I Mediterranean Meeting of Young Researchers in Optics (M2YRO). Aquesta es troba dividida en una conferència científica de dos dies i una fira de divulgació d'un dia. Aquest esdeveniment fusiona investigadors i estudiants d'òptica i fotònica que es troben a l'inici de la seua carrera investigadora, oferint un espai per a la creació de xarxes i compartir coneixements sobre tendències i reptes emergents.

Carolina Fernández Saiz, estudiant de doctorat del grup d'investigació, presentarà al workshop la flash talk titulada "Gallium and indium sesquioxides using Mist-CVD".

La trobada és l'edició oriental del MYRO anual del nord-oest organitzadaI Trobada Mediterrània de Joves Investigadors en Òptica pels chapters de Salamanca i Santiago de Compostel·la que ja compten amb dues edicions.

M²YRO suposa una gran oportunitat per fusionar dos dels chapters d'estudiants més actius de la regió mediterrània d'Espanya, dedicats a unir joves investigadors i estudiants d'Òptica i Fotònica. Trobada per estudiants i per a estudiants.
L'objectiu d'aquesta trobada no només és estimular l'intercanvi d'idees entre els participants, sinó també treballar i promoure la col·laboració activa en diversos camps, com ara l'òptica visual, la imatge i l'òptica no lineal. Amb aquesta varietat de temes, els assistents tindran una oportunitat única d'explorar diferents perspectives, aprofundint la seva comprensió i interès en aquestes àrees d'estudi. A més, aquest esdeveniment ofereix una gran oportunitat als joves estudiants de conèixer investigadors reconeguts, així com aquells que es troben en les primeres etapes de la seva carrera científica, ja sigui en programes de màster o de doctorat. D'acord amb aquest concepte, establir connexions més fortes amb l'expansiva comunitat de la indústria associada a l'òptica i la fotònica serà un altre dels focus clau del nostre esdeveniment.

A més dels temes científics, M²YRO busca crear una plataforma per abordar temes candents com la diversitat, la inclusió i la salut mental dins de la comunitat científica. Diversos estudis destaquen la prevalença de problemes de salut mental a la ciència. La pressió editorial, la competència de finançament i sovint la naturalesa solitària del treball científic poden provocar nivells elevats d'estrès, ansietat i depressió entre els investigadors. Atès que el públic al qual està destinat està format per joves investigadors i estudiants, aquestes discussions no només són vitals per afavorir un desenvolupament professional saludable, sinó que també són beneficioses per promoure noves maneres de fer ciència des d'un punt de vista divers i inclusiu.
L'últim aspecte motivador d'aquest esdeveniment radica en el reconeixement de la diversitat i la inclusió. És ben sabut que la promoció de l'equitat entre individus amb perspectives diverses, provinents de diferents orígens culturals, gèneres i experiències, potencia el procés científic. Això només es pot aconseguir mitjançant l'aportació de diferents perspectives i solucions innovadores.

Data: Del 18 al 20 d'Abril de 2024.

Lloc: Saló de Graus Lise Meitner, Universitat de València.

Programa (PDF)