Logo de la Universitat de València Logo Departament de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga Logo del portal

.
.
.

Excavacions a Sardenya

  • 9 de novembre de 2017
Excavacions a Sardenya

Nova campanya d'excavació en la granja púnica de Pauli Stincus, en Terralba (Oristano), Sardenya. Aquest jaciment havia sigut ja explorat en els anys 2010 i 2011. En aquesta ocasió, els treballs s'han orientat a la documentació d'un extens camp de cultiu “fossilitzat”, descobert en la primera campanya.

El passat mes d'octubre va tenir lloc una nova campanya d'excavació en la granja púnica de Pauli Stincus, en Terralba (Oristano), Sardenya. Aquest jaciment havia sigut ja explorat en els anys 2010 i 2011. En aquesta ocasió, els treballs s'han orientat a la documentació d'un extens camp de cultiu “fossilitzat”, descobert en la primera campanya. Els resultats han sigut molt positius, i encara que falta fer tot un seguit de analítiques, es pot avançar una data del s.III a.JC per al camp.
Els treballs formen part del projecte conjunt d'estudi del món rural púnico que des de fa anys duen a terme la Brown University (EUA), el Museu Civico de S. Vero Milis (Sardenya) i el Departament de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga de la Universitat de València, sota la direcció conjunyeix de Peter van Dommelen, Alfonso Stiglitz i Carlos Gómez Bellard. En aquesta ocasió l'adreça tècnica va correspondre a Guillem Pérez Jordà, de l'Institut d'Història (CSIC, Madrid), qui participa també activament en el projecte.