Logo de la Universitat de València Logo Unitat d'Investigació en Economia de la Cultura i Turisme (ECONCULT) Logo del portal

Pau Rausell participa en el International Forum on New Frontiers in Design Research

  • 2 de desembre de 2023

El prestigiós TDRI (Taiwan Design Research Institute) convida a Pau Rausell l'esdeveniment en el marc de la Design Week de Taipei

Les ciutats són sistemes complexos oberts, dinàmics, contínuament innovadors i multimodals. Mitjançant la intervenció del disseny en la governança urbana, les ciutats poden millorar la seua capacitat de resolució de problemes i aconseguir objectius com l'amabilitat, la creativitat, la felicitat, els ODS i la resiliència. Davant els impredictibles reptes del futur, com podem utilitzar la integració interdisciplinària, centrada en l'ésser humà i impulsada per la innovació del disseny per a ajudar les ciutats a fer realitat la seua visió de ser habitables i integradores? Com podem mesurar les capacitats de disseny d'una ciutat i avaluar l'impacte del disseny en les dimensions econòmica, social i mediambiental d'una ciutat?

En la sessió del Fòrum Internacional sobre les Fronteres de la Investigació en Disseny titulada "Estratègies de disseny i impacte a les ciutats", hem convidat a la professora Anna Whicher, Directora Associada d'Investigació en PDR, Universitat Metropolitana de Cardiff, a compartir 6 lliçons del desenvolupament d'estratègies de disseny. La professora Mai Thi Nguyen, Directora del Laboratori de Disseny de la Universitat de Califòrnia en Sant Diego, compartirà les seues idees sobre solucions de disseny que transcendeixen les fronteres geopolítiques per a resoldre complexos reptes socials. L'avaluació del poder del disseny urbà serà a càrrec del professor Shyhnan Liou, Vicepresident de R+D de l'Institut d'Investigació del Disseny de Taiwan, que explorarà el poder del disseny urbà a través de models de processos i debatrà la creació d'un sistema de diagnòstic del poder del disseny urbà. I el professor Pau Rausell-Koster, del Departament d'Economia Aplicada de la Universitat de València (Espanya), explorarà models destinats a explicar com la cultura i la creativitat influeixen en el rendiment de les ciutats a través d'indicadors de productivitat laboral (Organització de Cooperació i Desenvolupament Econòmics, OCDE).

En la sesión del Foro Internacional sobre las Fronteras de la Investigación en Diseño titulada "Estrategias de diseño e impacto en las ciudades", hemos invitado a la profesora Anna Whicher, Directora Asociada de Investigación en PDR, Universidad Metropolitana de Cardiff, a compartir 6 lecciones del desarrollo de estrategias de diseño. La profesora Mai Thi Nguyen, Directora del Laboratorio de Diseño de la Universidad de California en San Diego, compartirá sus ideas sobre soluciones de diseño que trascienden las fronteras geopolíticas para resolver complejos retos sociales. La evaluación del poder del diseño urbano correrá a cargo del profesor Shyhnan Liou, Vicepresidente de I+D del Instituto de Investigación del Diseño de Taiwán, que explorará el poder del diseño urbano a través de modelos de procesos y debatirá la creación de un sistema de diagnóstico del poder del diseño urbano. Y el profesor Pau Rausell-Koster, del Departamento de Economía Aplicada de la Universidad de Valencia (España), explorará modelos destinados a explicar cómo la cultura y la creatividad influyen en el rendimiento de las ciudades a través de indicadores de productividad laboral (Organización de Cooperación y Desarrollo Económicos, OCDE).

Las intervenciones pueden seguirse aquí