University of Valencia logo Logo Chair of Transformation of the Economic Model. Circular Economy in the Water Sector Logo del portal

Visita de la Càtedra de Transformació del Model Econòmic al watercampus del centre europeu WETSUS d'excel·lència per a la tecnologia sostenible de l'aigua

  • Web and Marketing Unit
  • November 30th, 2023
Foto grupal

El director de la Càtedra de Transformació del Model Econòmic: Economia Circular en el Sector de l'Aigua (GVA-UV), Francesc Hernández, ha visitat el watercampus que es troba en el centre europeu d'excel·lència per a la tecnologia sostenible de l'aigua WETSUS en Leeuwarden, Països Baixos, en el marc del projecte CASwaterLAB.

Una visita que ha tingut lloc juntament amb la resta de socis de l'esmentat projecte CASwaterLAB la finalitat del qual és implementar un Living-LAB o laboratori de proves reals en matèria d'aigua a la província de Castelló per a millorar i optimitzar la gestió de l'aigua, així com generar recursos hídrics alternatius que mitiguen l'impacte del canvi climàtic.

Concretament, el watercampus visitat es va crear en 2003 i és el punt de trobada del sector neerlandés i de la resta d'Europa pel que fa a tecnologia de l'aigua. Integrat per tres entitats, WETSUS, CEW i Wateralliance és l'ecosistema idoni d'un Living-LAB perquè aglutina centres d'investigació, empreses i administracions.

Per a Hernández, esta visita ha sigut molt productiva i ha destacat que el watercampus és “una referència per a empreses i investigadors que estimula les sinergies entre governs, empreses i centres d'investigació que contribueix a trobar solucions al desafiament global de disponibilitat d'aigua”.