Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

Alumni UV acomiada el curs amb els Clubs de Lectura

  • Fundació General UV
  • 5 de juny de 2024
L'escriptora castellonenca Anna Moner visita el Club de Lectura TIRANT en juny.
L'escriptora castellonenca Anna Moner visita el Club de Lectura TIRANT en juny.

El col·lectiu d’amics i antics alumnes de la Universitat de València, Alumni UV, clou la programació regular d’activitats del curs 2023-2024 en juny amb els Clubs de Lectura QUIJOTE en castellà i TIRANT en valencià. Sengles reunions tenen lloc a la Sala Gonzalo Montiel del Centre Cultural La Nau (18 hores) els dies 4 i 10, respectivament.

El Club QUIJOTE analitzà aquest dimarts, dia 4, la novel·la ‘Del color de la leche’, de l’anglés Nell Leyshon, amb la qual recrea “amb una bellesa tràgica un microcosmos aclaparador, poblat de personatges, emmarcat per un entorn bucòlic que flueix al compàs de les estacions i les labors de la granja, que cobra vida amb una innocència esquinçadora gràcies a l’obstinació de la protagonista, Mary, de deixar un testimoniatge escrit del destí adquirit, al qual ja no té la possibilitat de renunciar”, assenyalen des del Club.

Durant el curs 2023-2024, Alumni UV ha organitzat nou Clubs QUIJOTE, en els quals s’han llegit les novel·les ‘Cuando ya no quede nadie’, d’Esther López Barceló, que va comptar amb la presència de l’autora; ‘La isla del árbol perdido’, d’Elif Shafak; ‘Boulder’, d’Eva Baltasar; ‘Las ocho montañas’, de Paolo Cognetti; ‘Los reyes de la casa’, de Delphine de Vigan; ‘La trenza’, de Laetitia Colombani; ‘Piedra, papel y tijera’, de Maxim Osipov; ‘Los chicos’, de Toni Sala; i ‘Del color de la leche’, de Nell Leyshon.

El Club de Lectura QUIJOTE és una activitat de caràcter gratuït, organitzada per Alumni UV i destinada als Alumni Premium. En l’actualitat el grup està tancat, però qui desitge formar-ne part, pot apuntar-se a la llista d’espera enviant aquest formulari.

La castellonenca Anna Moner visita el Club TIRANT
D’altra banda, dilluns 10 de juny (18 hores), també a la Sala Gonzalo Montiel de La Nau, tindrà lloc l’últim Club de Lectura TIRANT del curs, a càrrec de l’escriptora de Vila-real Anna Moner, que visitarà el grup per a aprofundir en la lectura de la seua novel·la ‘El retorn de l'hongarès’, un thriller, guanyador del Premi de Narrativa Alfons el Magnànim, que desentranya una investigació criminal i en el qual l’autora “barreja sensualitat, màgia i misteri per a bastir una novel·la d’arrels gòtiques, amb interessants aspectes de la història de la ciència i de l’art en el rerefons, alternant els anys finals del segle XIX amb l’actualitat”, apunten en Alumni UV.

El Club TIRANT, que es reuneix cada dos mesos per a llegir fonamentalment novel·la actual, ha debatut al llarg del 23-24 sobre els següents llibres: ‘Hamnet’ (2020), de Maggie O’Farrell; ‘Tots els noms d’Helena’ (2022), de Maria de la Pau Janer; ‘Les veus i la boira’ (2015), de Vicent Usó; ‘Els dies bons’ (2021), d’Aina Fullana Llull; i, ara, ‘El retorn de l’hongarès’ (2014), d’Anna Moner.

Com en el QUIJOTE, el Club TIRANT està organitzat pel col·lectiu Alumni UV i s’adreça als Alumni Premium, que es poden inscriure i participar de manera gratuïta, a través d’aquest formulari.

Llista d'enllaços: