Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

Escena Erasmus UV

QUÈ ÉS ESCENA ERASMUS UV?

QUÈ OFEREIX ALS I LES ESTUDIANTS?

COM PUC PARTICIPAR-HI?

QUI POT PARTICIPAR-HI?

+INFORMACIÓ I PREGUNTES FREQÜENTS

 

QUÈ ÉS ESCENA ERASMUS UV?

 

Escena Erasmus és un projecte escènic de la Universitat de València, pioner a Europa, promogut pel Vicerectorat de Cultura i Societat i el Vicerectorat d'Internacionalització i Multilingüisme, que gestiona la Fundació General de la Universitat de València.

En Escena Erasmus participen fonamentalment estudiants europeus d’intercanvi Erasmus i estudiants de la UV.

El projecte pretén aprofitar el potencial creatiu dels estudiants que passen un any en diferents ciutats europees, i fomentar la seua participació en la vida cultural d’aquestes ciutats.

Els seus espectacles, protagonitzats per estudiants Erasmus i dirigits per un equip professional de les arts escèniques valencianes, s’han representat en més de 300 ciutats, pobles i centres penitenciaris, i en festivals de teatre com els d’Almagro, Olite, Olmedo, Elx, Internacional de Santander, Alcalá... Escena Erasmus va rebre el 2011 el Premi Carlemany de la Joventut del Parlament Europeu i el 2018 la Menció d’Honor del Premi ‘Spotlight on Heritage in Culture and the Arts’ de la Lliga Europea d’Empreses d’Arts Escèniques a Brussel·les, el Premi AVETID 2019 al millor projecte teatral valencià, al 2021 la Distinció “Lluís Vives”-Premi 9 d’Octubre del Consell de la Generalitat per l’aportació valenciana a la construcció europea i l'any 2023 el Premi d’Honor de les Arts Escèniques Valencianes 2023 de l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana.

Més informació: https://www.escenaerasmus.eu/val/

 

QUÈ OFEREIX ESCENA ERASMUS UV ALS I LES ESTUDIANTS?

 

Escena Erasmus pretén consolidar-se com un espai productiu d’intercanvi cultural i lingüístic i per això ofereix les següents activitats: 

· Curs intensiu de formació actoral amb pràctiques teatrals. Reconegut amb 2 crèdits ECTS. 

· Creació, producció i exhibició d’un espectacle de gran format que després de la seua estrena gira per molts municipis de la Comunitat Valenciana. Reconegut amb 2 crèdits ECTS. 

· Activitats puntuals de caràcter artístic en col·laboració amb diferents institucions públiques i privades valencianes, espanyoles i europees.  

· Intercanvis culturals puntuals de la nostra xarxa internacional Erasmus Europe on Scene Network. 

 

COM PUC PARTICIPAR-HI?

 

Si estàs interessat/da en participar pots inscriure’t a les proves de selecció a través del formulari (Google Form) que trobaràs en AQUEST ENLLAÇ.

EL TERMINI D’INSCRIPCIÓ PER A L’ANY 2024-2025 ÉS DE L’1 D’AGOST DE 2024 FINS EL 10 D’OCTUBRE DE 2024.

Una vegada s’haja tancat el termini d’inscripció contactarem amb tu per a convocar-te a les proves de selecció.

CONSULTA LES CONDICIONS LEGALS DE PARTICIPACIÓ PER AL CURS 2024-2025 ACÍ.

 

 

 

QUI POT PARTICIPAR-HI?

 

Poden participar exclusivament els estudiants matriculats a la Universitat de València i els Estudiants Incoming del Programa Erasmus+ que vagen a realitzar l’estada durant el curs acadèmic 2024-2025.

La proporció aproximada de participació en la selecció dels i les estudiants serà la següent: 70% estudiants Erasmus+ i 30% estudiants de la Universitat de València.

Abans de començar el curs es realitzaran les proves de selecció dels i les aspirants. 

POTS SEGUIR TOTA LA NOSTRA ACTIVITAT A 

 

 

 

 

+INFORMACIÓ I PREGUNTES FREQÜENTS CURS 2024-2025

 


COM M’APUNTE A ESCENA ERASMUS?
Per poder inscriure’t al projecte Escena Erasmus has d’omplir el formulari de preinscripció (Google Form) que hi trobaràs a aquest link: https://forms.gle/SQu5hKnzZSNnMCADA durant els mesos que estiga oberta la matrícula. El termini d’inscripció serà des del 01/08/2024 fins el 10/10/2024.


SOC ESTUDIANT DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA, PUC PARTICIPAR?
I tant. Només poden participar les persones que siguen estudiants de la Universitat de València, sempre que passen les proves de selecció que contemplen el 70% de places del grup per a Estudiants Internacionals Erasmus+ i el 30% de places per a estudiants locals matriculats en la UV. Malauradament no poden participar estudiants d’altres universitats valencianes com ara la UPV, la CEU o la UCV.


I QUAN JA M’HE INSCRIT A LA PREINSCRIPCIÓ, QUÈ HE DE FER?
Una vegada t’hages inscrit a través del formulari Google Form i després que haja acabat el termini de preinscripció t’enviarem un correu electrònic confirmant-te la teua inscripció a les proves de selecció. Després, uns dies abans de les proves t’enviarem un altre correu electrònic convocant-te a les proves de selecció. Les proves de selecció per al curs 2024-2025 es realitzaran, previsiblement, el 16 d’octubre de 2024 (lloc encara per confirmar) de 15 a 21 h. (en grups d’una hora).


PER QUÈ ES REALITZEN PROVES DE SELECCIÓ?
A causa del gran número d’inscripcions que rebem realitzem unes proves de selecció on valorem sobretot les teues ganes i la iŀlusió en participar al projecte. Tot i que també valorem l’experiència teatral, escènica o artística que pugues tenir, així com la coordinació física o les capacitats musicals o de dansa que pugues tindre.


EN CAS DE SER SELECCIONAT/DA QUIN SERÀ L’HORARI DE LES CLASSES I ON ES
REALITZARAN?

En el cas que sigues un dels seleccionats o una de les seleccionades, les classes començaran el dia 23 d’octubre de 2024. Les classes es realitzaran tots els dimecres lectius de 15 a 19 h. a l’Edifici del Màster d’Educació Secundària de la Universitat de València (C/ Alcalde Reig, 8), que està a prop del Palau de les Arts. El curs es realitzarà d’octubre de 2024 fins a febrer de 2025. Després del curs de formació, els alumnes passaran al procés de producció de l’espectacle que protagonitzarà les gires d’estiu d’Escena Erasmus 2025.


QUANT COSTA?
El curs és totalment gratuït i està subvencionat al 100% per les institucions organitzadores. Quan finalitze el curs rebràs un diploma de formació i un altre de 2 crèdits ECTS. A més, si t’integres a la producció artística final rebràs 2 crèdits ECTS més.


EN CAS DE SER ESTUDIANTS ERASMUS ÉS NECESSARI TENIR UN NIVELL AVANÇAT D’ESPANYOL?
No. No cal que conegues ben bé l’espanyol. Les classes i les activitats que es proposen ajuden a que el teu nivell d’espanyol a poc a poc millore.


TINC PROBLEMES AMB L’HORARI DE LES CLASSES, HI HA ALGUNA SOLUCIÓ?
En el cas que vulgues participar al projecte Escena Eramsus, has de tenir en compte que tots els dimecres del curs per la vesprada hauràs d’assistir a les classes del taller de formació actoral. Així també, quan comence el procés d’assajos i producció de l’espectacle hauràs d’assistir pràcticament totes les vesprades a les proves, que duren aproximadament 6 setmanes. Per això mateix et recomanem que no afegisques cap assignatura en aquest horari. Si tot i així, has de matricular-te en alguna assignatura que té eixe horari i tens problemes d’incompatibilitat, des dels Vicerectorats implicats podem fer-te un document justificatiu per a que pugues canviar de grup o parlar amb el teu professor/a.


ÉS IMPORTANT EL PROJECTE ESCENA ERASMUS UV?
El projecte Escena Erasmus celebrarà al curs 2024-2025 la seua setzena edició. Escena Erasmus va rebre el 2011 el Premi Carlemany de la Joventut del Parlament Europeu i el 2018 la Menció d’Honor del Premi ‘Spotlight on Heritage in Culture and the Arts’ de la Lliga Europea d’Empreses d’Arts Escèniques a Brusseŀles, el Premi AVETID 2019 al millor projecte teatral valencià, al 2021 la Distinció “Lluís Vives”-Premi 9 d’Octubre del Consell de la Generalitat per l’aportació valenciana a la construcció europea i al 2023 el Premi d’Honor de les Arts Escèniques Valencianes 2023 de l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana. Per ell han passat ja més de 300 alumnes, s’han realitzat quinze gires per tota Espanya i s’està desenvolupant ja a Marburg (Alemanya), Catània (Itàlia) i ben prompte a Lodz (Polònia).