La programació acadèmica de la próxima Universitat d’Estiu presenta una important novetat i és que, enguany, s’han introduït Seminaris d'especialització per a estudiantat de postgrau, doctorat i personal investigador
La programació acadèmica de la próxima Universitat d’Estiu presenta, en la seua ampla oferta formativa, eminaris d'especialització per a estudiantat de postgrau, doctorat i personal investigador
Des de la Facultat de Geografia i Història s’ofereixen tres seminaris. El primer d’ell és el Seminari d’Especialització en Història Medieval, que busca plantejar no sols les últimes recerques realitzades per acadèmics sinó també permetre la presentació de comunicacions per part de l'alumnat.. En segon lloc, aquesta UEG presenta un seminari sobre Incendis forestals. Impactes ambientals, gestió i planificació davant dels canvis globals, curs que revisarà la situació actual del paper del foc en un món canviant tant en el clima com en aspectes econòmics i socials. Volem donar veu als protagonistes en la governança i la gestió del foc al ecosistemes i paisatges terrestres que han estat tots humanitzats. Per últim, s’ha programat el seminari ‘Creadoras en la Europa Contemporánea', una proposta que pretén realitzar un anàlisi comparat de les activitats desenvolupades per les artistes de l’escena espanyola, francesa i italiana.
En el camp de la salut, aquesta edició de la UEG presenta el Seminari 'La psicologia en atenció primària en la Comunitat Valenciana. Avanços en investigació i tractament de l’ansietat i la depressió des de l’atenció primària'. Un seminari que s’enfocarà en aspectes claus com són: la implementació de teràpies psicològiques en atenció primària, l’ús d’un model protocol·litzat d'eines IT Health integrades per a la recollida i tractament de dades massives, així com en l’anàlisi d’aquestes per millorar els resultats terapèutics, dins d’un marc d’investigació científica-professional d’alt rendiment. Per tal objectiu, es comptaran amb professors, investigadors i clínics d’alt nivell de diferents universitats i sistemes sanitaris, tant de la Universitat de València i el Sistema Sanitari Valencià, com de la Universitat de Barcelona i el Sistema Sanitari de Catalunya o la University College London i el National Health System d’Anglaterra, entre d’altres.
Des de la Facultat de Filologia i comunicació, es presenten dos interessants seminaris. EL primer d’ell dedicat a les innovacions periodístiques en època de desordres informatius. Un seminari que busca explorar les solucions i oportunitats en el camp comunicatiu que ens ofereix un entorn molt dinàmic. Mentre, el segon d’aquestos seminaris es dirigeix als estudiants especialitzats en literatura espanyola ja que busca analitzar el moment d’efervescència en el que es troba la poesia i que porta per títol 'Línies divergents en la poesia espanyola actual'
També la intel·ligència artificial protagonitza un curs d’especialització a la pròxima UEG. En concret, es tracta del seminari ‘Aleatorietat vs determinació: la base de la IA. Disseny de la realitat mitjançant l’anàlisi estadístic i la predicció’. Un curs dirigit a qualsevol persona que haja cursat alguna assignatura elemental de matemàtiques en el primer curs de grau i que busca entendre com funciona la intel·ligència artificial.
Per últim, cal destacar dos seminaris que ofereixen competències més transversals, com per exemple l'emprenedoria, i que també poden ser d'interés per a l'estudiantat de doctorat. Es tracta dels seminaris 'L’emprenedoria social com a vertebradora del territori', organitzat des de UVEmpren, i 'Emprenedoria i sostenibilitat: dissenyar, testar i escalar models de negoci sostenible'.
La programació completa de la 41 edició de la Universitat d'Estiu de Gandia consta de 18 cursos i la inscripció a tots ells ja està oberta.