Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

UVocupació: 20 anys fomentant el desenvolupament professional de l'estudiantat UV

  • Fundació General UV
  • 18 de gener de 2024
Imatge de la vicerectora Ángeles Solanes

Amb motiu del 40 aniversari de la constitució de la Fundació General de la Universitat de València, i com a Vicerectora de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació, em dirigisc a vostés en representació del servei UVocupació de la Universitat de València.

Des de la seua fundació fa més de vint anys, UVocupació ha abraçat la missió d’impulsar als nostres estudiants i titulats cap a un futur laboral prometedor. En aquests temps de canvi i desafiaments, és crucial reflexionar sobre l’impacte positiu que hem aconseguit en el foment de l’ocupació i el desenvolupament professional.

Al llarg dels anys hem sigut testimonis del creixement del servei. Inicialment concebut amb la funció d’analitzar i observar la realitat del mercat laboral, actualment incorpora a més a més les funcions d’Intermediació, Orientació, Formació, Programes i Comunicació, de Consultoria a empreses i organitzacions, a la pròpia comunitat universitària i a la societat en general. Especialment destacable pel seu impacte social és l’àrea especialitzada en Discapacitat, pionera a tot l’estat espanyol.

En l’actualitat, el servei, dependent de la Fundació General UV i compromés amb la Universitat a través del Vicerectorat que represente, gestiona 1.200 ofertes actives d’ocupació a l’any i atén 33.000 usuaris actius i 3.300 empreses i organitzacions. Està compost per 15 persones especialistes que conformen un equip multidisciplinari i eficient, dedicat incansablement a brindar als nostres estudiants i titulats les eines necessàries per a enfrontar amb confiança i preparació el complex panorama laboral.

El servei promou una ampla gamma d’activitats de foment de l’ocupació. Destaca l’organització anual d’11 Fòrums d’Ocupació, concebuts específicament a mesura de les necessitades en ocupabilitat dels sectors relacionats amb les diferents àrees de coneixement. Aquestes cites faciliten la trobada entre el talent i l’empresa, canalitzen ofertes actives d’ocupació i ofereixen tallers i conferències per a enfortir les habilitats, competències i capacitats que afavoriran en cada cas una inserció laboral exitosa.

A més, l’assessoria personalitzada brindada per l’equip d’UVOcupació és el far que guia a molts en la seua trajectòria professional. Les sessions individuals, el suport en la confecció de currículums i la preparació per a entrevistes són pilars essencials per a l’èxit de molts dels nostres estudiants i titulats.

En l’actualitat, UVocupació, amb la mirada posada en els reptes del futur, afronta un moment d’especial rellevància. L’inici del procés de transformació digital respon a l’aposta estratègica que la Universitat està realitzant per l’ocupabilitat.

L’evolució del model organitzatiu del servei i la incorporació de les últimes novetats tecnològiques facilitaran la gestió d’ofertes laborals i la personalització de programes de formació i orientació, permetent a un major nombre de persones explorar diferents possibilitats i postular-se de manera efectiva en el mercat del talent.

UVocupació suposa per a la Universitat un motiu d’orgull i prestigi. A l’empara de la Fundació General, manté intacta la seua vocació de servei i el seu compromís ferm per l’ocupabilitat i el desenvolupament professional de la nostra comunitat universitària i de la societat en general, i la prepara amb garanties per a avançar cap a un futur laboral ple d’oportunitats.

Ángeles Solanes Corella,
Vicerectora de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació